E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Bosna Hersek'e yardım---

AB'den Bosna Hersek'e yardım

AB'den Bosna Hersek'e yardım
10 Ekim 2022 - 11:51 borsagundem.com

AB, Bosna Hersek'e göçmen akımını yönetmek ve sınır kontrolünü sağlamak amacıyla yeni bir yardım paketi hazırlıyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Bosna Hersek'e göçmen akımını yönetmek ve sınır kontrolünü sağlamak amacıyla AB'nin yeni bir yardım paketi hazırladığını söyledi. 

Schinas, Batı Balkan ülkelerini ziyaret ederek Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Selmo Cikotic ile bir araya geldi ve başkent Saraybosna yakınlarındaki Usivak sığınmacı merkezini ziyaret etti.

AB'nin 2018'den bu yana Bosna Hersek'e 100 milyon euro değerinde yardım sağladığını ifade eden Schinas, "Sınır kontrolünü iyileştirmek ve göçmen kapasitesini güçlendirmek adına 39,5 milyon euroluk bir yardım paketi hazırlıyoruz." dedi.

Schinas aynı zamanda Kuzey Makedonya ve Sırbistan'a da benzer yardımın yapılacağını belirterek, "Son aylarda göçmen sayısında artış var. Dolayısıyla duruma dikkatle yaklaşmalıyız. Bu nedenle de Bosna Hersek, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'u ziyaret ettim." diye konuştu.

Bakan Cikotic de AB'nin göçmen krizinin başından bu yana Bosna Hersek'e yardımcı olduğunu hatırlatarak, bunun sonucu olarak durumu "stabil" tutmayı başardıklarını belirtti.

Schinas, AB'nin destekleriyle yapılan sığınmacı merkezinde, göçmenlerin "No Nation Fashion" (Ulusu olmayan moda) markasıyla yaptıkları çalışmaları da inceledi. 

AB Komisyonu üyesi Johanson: AB'de göçmen kabul merkezleri doldu, krizler yaşanıyor

 

Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı ile görüş

Polonya’da sığınmacı krizi

 

Alman hükümetinde sığınmacı krizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)