E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB'de kömür fiyatları gaz piyasasını takip ediyor---

AB'de kömür fiyatları gaz piyasasını takip ediyor

AB'de kömür fiyatları gaz piyasasını takip ediyor
14 Ağustos 2023 - 14:31 borsagundem.com

Avrupa'da kömür fiyatları, gaz piyasasındaki artışlara paralel olarak bugün yukarı yönlü hareket ediyor

Avrupa'da kömür fiyatları, gelecek ay daha yüksek üretim talebi beklentisiyle ilgili gaz piyasasındaki artışlara paralel olarak bugün yukarı yönlü hareket etse de arz bolluğu bu hareketi sınırlandırıyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Eylül vadeli kömür kontratı en son Cuma günkü  kapanışına göre 2,00 USD artışla 122,75 USD/ton’dan işlem gördü.

 Bir kömür analisti, kömür fiyatlarındaki harekete yönelik, “Her zamanki gibi fiyatları yönlendiren gaz piyasası” ifadelerini kullanıyor.

Ancak analist, Eylül ayından itibaren kömürün de gaz karşısında daha rekabetçi hale geleceğini ve bu durumun piyasaya bir miktar destek sağladığını belirtiyor.

Kuzeybatı Avrupa ithalat terminallerindeki kömür stokları geçen hafta 5,7 milyon tonla dört ayın en düşük seviyesinde görüldü. DBX tahminlerine göre, Kuzeybatı Avrupa'ya yapılan toplam termal kömür ithalatı bu ay 1,98 milyon tona ulaşması bekleniyor. İlgili terminallere Ağustos 2022'de 5,7 milyon ton termal kömür ithal edilmişti.

Doğalgaz ihracatında iletim kapasite bedeli belirlendi!

 

MLP Sağlık, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım ve Inveo Yatırım Holding geri alım yaptı

 

AB'de kömür fiyatları bol arz ile baskılanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)