E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB'de kömür fiyatları bol arz ile baskılanıyor---

AB'de kömür fiyatları bol arz ile baskılanıyor

AB'de kömür fiyatları bol arz ile baskılanıyor
07 Ağustos 2023 - 13:47 borsagundem.com

Avrupa'da kömür fiyatları yüksek stoklar ve bol arz ile baskılanıyor

Avrupa'da kömür fiyatları bol arz ve durgun fiziki ticaret faaliyetleri ile baskılanıyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Eylül ayı vadeli kömür kontratı Ice Futures’ta bugün en son 1,50 USD düşüşle 108,00 USD/ton düzeyinden işlem gördü.

Kontrat bu yılın başına göre %40'tan fazla düşüş kaydetmiş olsa da 1Haziran'da gerilediği iki yılın en düşük seviyesi olan 85,00 USD/ton'un oldukça üzerinde işlem görüyor.

Londra merkezli bir kömür broker’ı, yüksek stoklara ve bol talebe işaret ederek piyasa için "büyük ölçüde destekleyici" hiçbir şey olmadığını söylüyor.

Piyasaya fiziki kargolar sunmaya çalışan az sayıda satıcı olduğunu aktaran broker, Avrupa'da büyük bir şirketle ilgili olarak yalnızca bir alıcı olduğunu iletti.

Artan klima talep seviyelerine atıfta bulunan broker, son sıcak hava dalgası üretim talebini artırsa da aşağı yönlü hareketi tetikleyecek tüm dinamiklerin hala var olduklarını vurguladı.

Düşük gaz fiyatları kömürün rekabet gücünü azaltırken, Avrupa'nın kömür yakıtlı üretim seviyeleri 20 TWh olarak belirlenen temmuz ayında önceki aya göre çok az değişti.

Ancak broker, fiyat kayıplarının da yakın vadede sınırlı kalacağını söylüyor.

IEA: Küresel kömür tüketimi zirvede

 

Çin'in kömür ithalatında artış yüzde 92'yi aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)