E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den S-400 ve yaptırım tasarısı açıklaması---

ABD'den S-400 ve yaptırım tasarısı açıklaması

ABD'den S-400 ve yaptırım tasarısı açıklaması
15 Kasım 2019 - 08:46 borsagundem.com

ABD Senatosu'na bağlı Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Jim Risch, Kongre üyelerinin Türkiye'ye S-400'ler nedeniyle yaptırım öngören tasarıyı geçirmelerini istemediğini söyledi.

Ofisinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Jim Risch, "Muhtemelen, yaptırım tasarısını şimdi geçirmemek en iyisi" ifadesini kullandı.

Reuters’ın haberine göre; Risch, "ABD’nin bu ilişkinin (Ankara-Washington) altını oymak istemiyor, fakat o silah satışı tamamlanmamalı" dedi.

Senatör Jim Risch, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeye katılan beş Cumhuriyetçi'den biriydi. ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldikten sonra Türkiye açısından oldukça kritik bir hamlede bulunmuştu.

Erdoğan'la görüştükten sonra Türkiye karşıtı tasarıyı engellediGraham, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde yaşanan 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak kabul eden ve Temsilciler Meclisi’nde 29 Ekim’de yapılan oylamayla kabul edilen tasarının Senato’da görüşülmesini engellemişti.

Lindsey Graham, “Senatörler tarihi ballandırmamalı ya da onu yeniden yazmamalı” diyerek tasarının Senato’da görüşülmesini bloke etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin ÇETIN15 Kasım 2019 22:00

    S400 Abd nin Türkiye üzerindeki emellerini engelliyor. Israil ile üzerimizdeki fantezilerini akamete uğratıyor... YTD

  • Debreli hasan15 Kasım 2019 21:15

    Dedeee, ne diyon ya , sınırımıza birkaç km uzağa suriyede iki tane üs kuruyorsun, meydan boş nasılsa. Dilerim tez zamanda ruslarla kapışırsınız veya suriyeden çıkmak zorunda kalırsınız. Kurma dediğiniz S 400 leri kurmamıza gerekçeyi kendiniz yaratıyorsunuz...

  • cCc15 Kasım 2019 15:51

    bu s400 leri boşuna aldık. milyon dolar para verdik şimdide kullanamıyoruz.

  • Kerim15 Kasım 2019 12:12

    S 400 su 35 su 57 ucaklari vd bir sekilde yardim alarak kendimizin yapmasi farz oldu artik

  • Kamil15 Kasım 2019 11:03

    Yahu , ne S 400 müş . Abd gibi bir süper gücü bu denli endişelendirdi ise bir ağırlığı, korkutucu gücü var demektir.Alalım bir yüz tane daha (6)  (6) 

  • Fikrihür 15 Kasım 2019 10:39

    ABD ye ne kadar güvenilir ki... Yılanlar arkadaş olmak gibi bir şey ne zaman zehrini zerk eder belli olmaz.Bakmayın bu hafta siyaset güllük gülistanlık iki haftaya kalmaz karışır ortalık yaptırım laflarıyla bugün Mısır'ı seçmişler tehtid için...😃😃 komik oldu bu ABD'li şikayetçiler yarın Mısır bizim müttefikimiz derler.

  • Halil 15 Kasım 2019 09:48

    Anlaşılan mal vercekler ilerleyen günlerde 100 bine düşeriz

  • Cem15 Kasım 2019 09:45

    İkili ilişkileri düzeltmek ABD nin kendi elinde. Biz onlara çirkeflik yapmıyoruz. Ama onlar bize ara ara yapıyor. F35 programı ortağı olduğumuz halde program dan atmaktan bahsediyor, Suriye de durumu düzeltmek yerine PKK YPG ye yardım ediyor, s400 aldık bu sefer niye aldın diyor, patriot alalım diyoruz vermiyor, başka yerden uçak alalım dicez ona da karşı çıkacak. İşte örneği Mısır, su35 savaş uçakları aldı diye yaptırım diyor yine. O zaman karşılıklı oturup masada anlaşma yapılacak, diyalog ile çözülecek bu işler. Yaptırım ve tehditler ile bir yere varılamaz. Türkiye nin alternatif seçenekleri var. Türkiye yi kaybetmek Ortadoğu hakimiyeti ni kaybetmek demektir. Amerika bunu iyi düşünsün bence. Türkiye bunları hak etmiyor. Müttefik isek eğer muttefik gibi davransın bize karşı.

  • mzd15 Kasım 2019 09:01

    sevdim seni yav... devamını bekliyorum...

  • Mehmet15 Kasım 2019 09:01

    hep derim.. yahudiler "mazlum millet" ayrıcalığını kimseye hatta amerikan yerlilerine bile kaptırmak istemezler. hal böyle olunca ermeniler abd de asla ermeni yasa tasarını kabul ettiremezler. mazlum millet statüsü her türlü ayrıcalığa kapı açar...