E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'den Çin ve Meksika çeliği için yeni karar---

ABD'den Çin ve Meksika çeliği için yeni karar

ABD'den Çin ve Meksika çeliği için yeni karar
09 Temmuz 2019 - 08:56 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı, Çin ve Meksika'dan mamül yapısal çelik ithalatın yerli üreticilere zarar verdiğini tespit etti. İthalatçılardan nakit depozito alınacak

ABD Ticaret Bakanlığı, Çin ve Meksika'dan ithal edilen mamül yapısal çelik ürünleri için yeni bir karara imza attı. İki ülkeden yapılan ithalatın yerli üreticilere zarar verdğinin tespit edildiğini ifade eden Ticaret Bakanlığı, bu tür çelikleri ithal edenlerden nakit depozito toplamaya başlayacağını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, Kanada'dan yapılan ithalatta ise adil olmayan bir sübvansiyon tespit etmediklerini vurguladı.

Meksika yaptığı açıklamada, ABD'nin Meksika'dan yapısal çelik ithalatı için telafi edici veri soruşturması açmasının "normal, sıradan" bir anti-damping soruşturması olduğunu, ABD Başkanı Trump'ın daha önce ifade ettiği tarife tehditleri ile ilişkili olmadığını vurguladı.

Meksika Dışişleri Bakan Yardımcıası Jesus Seade, ABD'nin açtığı soruşturmanın Kuzey Amerika ticaret anlaşmasının (USMCA) onaylanmasını tehlikele sokmayacağını savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)