E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı---

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı
02 Eylül 2022 - 15:30 borsagundem.com

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üstünde gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından atılan sıkılaştırma adımlarının etkileri takip edilirken, bu etkilerin en önemli göstergelerinden biri olan tarım dışı istihdam beklentilerin üstünde gerçekleşti.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, ağustos ayında tarım dışı istihdam 315 bin arttı. Piyasa beklentisi 298 bin artış gerçekleşeceği yönündeydi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Borsa 3200 puanı aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala02 Eylül 2022 16:12

    Abd de durgunluk yok

  • Mucise Reis : )02 Eylül 2022 15:41

    ABD şöyle... atıyorum küçük dükkan var 10 çalışan işçi bulamıyorlar. Çalışacak kişi yok. Herkes daha iyi getirili daha iyi yerlere kaçıyor. Çünkü iş sahası açık ve işsizlik var. bunun nednei nedir merak ettim. Çinden ABd ye bazı firmalar ve yatırımları geldi. Çine verilen işler ABD piyasaya geçti o bakımdan daha iyi ve kalıcı iş sahaları oldu. Bundan dolayı abd de işsizlik yok. İş talebi mevcut. Trump samanında atılan Biden tarafıdnan desteklenen bu algının reel manada kurulan yatırımlar FED hareketlerinde denk geldi. ve üretim dışarıdan gelen usd sıcak paralar ile dönuyor. Hane halkı işsizlik olmadığı için FED sıkılaştırmasını hissetmiyor. Dünyadan gelen sıcak paralar yuvalarına geldikçede problemsiz ABd ekonomisi dönuyor. bir kitap satış noktasına işçi bulunmuyor. Barda garson, bulaşık yıkama, market çalışanı, ev tamir, boya, badana işleri, çim bitçe, vb. yani öz iş yanına ek iş yapıyor bireyler... FED eli güçlü tabi verilerde.