E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi ABD'de resesyon tehlikesi---

ABD'de resesyon tehlikesi

 ABD'de resesyon tehlikesi
09 Şubat 2023 - 08:14 borsagundem.com

Dirençli ekonomik verilere rağmen ABD'de resesyon olasılığı devam ediyor

ABD tahvil yöneticisi Pacific Investment Management Company (PIMCO), ekonomik dayanıklılığı gösteren son verilere rağmen, ABD ekonomisinin resesyona doğru gittiği yönündeki önceki tahminine bağlı kalıyor.

Geçen hafta yayınlanan bir istihdam raporu, ABD'deki istihdam büyümesinin ocak ayında keskin bir şekilde hızlandığını gösterirken, işsizlik oranı 53 buçuk yılın en düşük seviyesi olan %3,4'e ulaştı.

PIMCO Kuzey Amerikalı ekonomisti Tiffany Wilding, güçlü ekonomik verilerin bir resesyonun önceden tahmin edilenden daha geç gelebileceğini gösterdiğini, ancak muhtemel olduğunu söyledi.

Wilding, bir notta, "Netteki son veriler, ılımlı bir ABD durgunluğuna yönelik görünümümüzü değiştirmemize neden olmadı, yalnızca zamanlamayı biraz geri çekiyoruz" dedi.

1.7 trilyon dolarlık varlığı yöneten PIMCO, geçen ay, küresel ekonomideki ekonomik gerilemenin beklenenden daha derin olması durumunda daha yüksek getirileri ve sundukları koruma nedeniyle bu yıl yüksek kaliteli tahvillere odaklanacağını aktardı.

Biden, 2023 veya 2024'te resesyon beklemiyor

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ekonomisinin ne bu yıl ne de gelecek yıl resesyona gireceğine inanmadığını bidirdi.

Biden, PBS NewsHour programına verdiği bir röportajda, bu yıl resesyon olacağını düşünüp düşünmediği sorusuna "Hayır veya gelecek yıl. Seçildiğim andan itibaren, kaç uzman önümüzdeki altı ay içinde resesyon olacağını söylüyor? resesyon mu olacak?" yanıtını verdi.

Fed, on yılların en yüksek enflasyonunu dizginlemek için faiz oranlarını yükseltirken, ekonomistler aylardır olası bir durgunluk konusunda uyarıda bulunuyor.

3.1'lik büyüme ABD'de resesyon endişesini gideremedi

 

ABD'de resesyon sinyali: Getiri eğrisi 12 yılın en ters haline döndü

 

Goldman Sachs ABD'de resesyon olasılığını yorumladı

 

Citigroup: ABD'de resesyona hazır olun

 

Goldman Sachs: ABD'de resesyon olasılığı düşük

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)