E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de resesyon sinyali: Getiri eğrisi 12 yılın en ters haline döndü---

ABD'de resesyon sinyali: Getiri eğrisi 12 yılın en ters haline döndü

ABD'de resesyon sinyali: Getiri eğrisi 12 yılın en ters haline döndü
29 Mayıs 2019 - 11:47 borsagundem.com

ABD hazine tahvillerinde getiri eğrisinin kilit önemdeki kısmı 12 yılın en ters haline döndü

ABD Hazine tahvillerinde getiri eğrisinin kilit önemdeki kısmı 2007 yılından bu yana en ters haline döndü. Ticaret anlaşmazlığına ilişkin artan kaygı Fed'in yıl sonuna kadar faiz indirimine gitmesi beklentilerini gölgede bırakıyor.

ABD'de 3 ay vadeli hazine bonoları ile 10 yıllık tahviller arasındaki faiz farkı Çarşamba günü -ilk kez küresel finans krizinde görülen- Mart seviyesini aşarak eksi 12.3 baz puana ulaştı. Getiri eğrisinin diğer kısımlarının çoğunda da spreadler daraldı.

Tarihi verilere bakılacak olursa getiri eğrisinin tersine dönmesi, resesyonun eli kulağında olduğunun sinyalini veriyor.

ABD tahvilleri güvenli varlık talebiyle Çarşamba günkü işlemlerde yükselmeyi sürdürdü. 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.24 ile Eylül 2017'den beri en düşük seviyesine geriledi. Wall Street'teki satışı takip eden Asya hisselerindeki kayıplar, ABD tahvillerindeki yükselişte etkili oldu.

Küresel tahvil faizleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD – Çin arasında olası bir ticaret anlaşmasına dair görünümü daha da bozan yorumlarının ardından düşüşünü sürdürdü. Ayrıca Avrupa'da artan gerginlik de riskli varlıklara yönelik iştahı azaltıyor.

Seaport Global Holdings LLC tahvil işlemleri ve strateji birimi idari direktörü Tom di Galoma, “İnsanlar tahvil faizi bulmak için mücadele ediyor. Ticaret savaşının kaybolmasını da beklemiyorum. Getiri eğrisinin tersine dönmesi dikkate alınırsa, ABD resesyonundan büyük bir ihtimalle yaklaşık bir buçuk yıl uzaktayız.” dedi.

Henüz tersine dönmemiş olan 2 ve 10 yıllıklar arasındaki faiz farkı 12.5 baz puana kadar daraldı. Söz konusu spread ay başında 25 bp seviyesindeydi. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gokhan temiz29 Mayıs 2019 21:04

    abd batacak mi bizim millet kafayi yemis amerika nin cokmesi cok zor bir devlet neden mi 1.hukuk herkese ayni 2dunyanin en iyi teknoloji sirketleri onlarda daha dun< soly sirketi dovme cikaran selulit yok eden cihazina izin >aldi 3.devlette hic israf yok bir hastane yaparlarsa kac yuzyil gider diye hesapliyorlar 4.fikir ozgurlugu 5.yatirim yapilirken insan odakli olarak yapilir insana yapilan yatirim zaten para kazandirir bunu bilirler tr de ki sirketler para kazansin diye yapilmaz universiteleri dunyanin en iyileri arasinda dirlar boyle bir devletin batacagini dusunmek ahmakliktan baska bisey degildir

  • atıyorsun Gökhan16 Aralık 2019 00:16

    abd de hukukun herkes için aynı olduğunu söyleyebilmek için uzayda yaşamak gerekiyor.

  • mehmet yılmaz29 Mayıs 2019 15:46

    amerikanın mankurtları abd nin BATIŞINI  bir türlü kabul edemiyorlar.merak etmeyin KAYBETMEYİ ÖĞRENECEKSİNİZ.her gün ACIK ACIK kaybedeceksiniz .

  • mehmet yılmaz29 Mayıs 2019 15:21

     abd nin sonunun başlangıcı 10-10-2018 dir.dolar toplayan kerizler PEÇETE olarak kullanırlar doları.

  • emrah29 Mayıs 2019 14:52

    abd krize girerse bizi 60 bin yaparlar. belki 45 binde yaparlar.

  • Osman Nuri Akalan29 Mayıs 2019 14:41

    Yani yaptırımlar felan bir çok ülke ile ilişkileri zayıflıyor.Ekonomizi koruyacağız teknolojimizi koruyacağız diye agresif önlemler alıyorlar ama bu onlara çok pahalıya patlayacak.abd büyük olasılıkla resesyona girecek.

  • Bika29 Mayıs 2019 12:08

    ABD resesyonu 1,5 yıl sonra beklerken, arka arkaya iki çeyrek küçülen Türkiye ekonomisi resesyonu yaşıyor.

  • şenol29 Mayıs 2019 14:52

    abd önce gelişmekte olan borsalardan parayı çekip krize sokar sonra kendisi girer.