E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de polis şiddeti: Gazetecilere ateş açıldı---

ABD'de polis şiddeti: Gazetecilere ateş açıldı

ABD'de polis şiddeti: Gazetecilere ateş açıldı
31 Mayıs 2020 - 13:00 borsagundem.com

Polisin siyahi bir genci öldürmesi haberinin ardından karışan Amerika Birleşik Devletleri'nde polisin gazeticelere ateş açtığı ve birçok gazetecinin yaralandığı haberleri tepki çekti

ABD’de geçen hafta Minneapolis kentinde gündüz saatlerinde Afro-Amerikalı bir adamın polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri ülkede panik yarattı.

Birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, çatışmaların arttığı bölgelerde yağma ve kamu malına zarar verenlerin olduğu açıklandı. Çok sayıda lüks markanın mağazası yağmalanırken çok sayıda özel araç da kundaklandı.

Gösteriler devam ederken ABD’deki gelişmeleri kamuoyuna ve okurlarına duyurmak isteyen gazetecilere şiddet uygulandığı da açıklandı. ABD’de gösterilerin olduğu bölgelerdeki gelişmeleri takip eden gazetecilere biber gazı ile müdahale edilirken bir gazetecinin plastik mermi ile vurulduğu görüntüler büyük tepki çekti.

Sarah Bele Lin isimli gazeteci San Francisco’daki olayları takip ederken polis tarafından vuruldu. Kafasındaki aksiyon kamerası aracılığıyla yayın yapan ve üzerinde gazeteci kimliği olmasına rağmen vurulan Lin’in yere düştüğü anlar gündem oldu. Sosyal medyadan açıklama yapan Lin, “Bacağımın içinden vurdular. Üzerimde basın kartı ve boynumda kamera vardı. Gazeteci olduğumu bağırarak söyledim ama beni vurdular. Polisin yanına gittiğimde kimse benim neden vurulduğuma dair bir açıklama yapmadı” ifadesini kullandı.

“Yakın mesafeden ateş açtılar”

Önceki gün CNN muhabirinin kamera karşısında canlı yayında gözaltına alınmasının ardından Minneapolis’teki beşinci karakol önündeki gelişmeleri takip eden Molly Hennessy-Fiske isimli bir gazeteci de polisin yakın mesafeden gözyaşartıcı kapsül fırlattığını söyledi.

Yaşadıklarını sosyal medya üzerinden duyuran Los Angeles Times muhabiri Molly Hennessy-Fiske, “Bir anda üzerimize ateş açtılar. Kimse bizim nereye gideceğimizi söylemedi. Kimse bizi yönlendirmedi. Sadece ateş açtılar. Benim bacağıma isabet etti” ifadesini kullandı.

“Bacağımdan vuruldum”

MSNBC çalışanı Ali Velshi de bacağından vurulduğunu söyledi. Velshi, “Ulusal Muhafızlar’ın desteklediği devlet polisi barışçıl bir protestoya ateş açtı. Bacağımdan plastik mermi ile vuruldum” dedi.

WCCO adına çalışan fotomuhabir Tom Aviles’in de gözaltına alındığı açıklandı. Aviles’in çalıştığı WCCO’nun ana kuruluşu olan CBS, “Avukatlarımız bilgilendirildi ve onu kurtarmak için çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.

Birçok kentte sokağa çıkmak yasaklandı
Minnesota Ulusa Muhafızları’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan beri ilk kez aktif hale getirildiği olayların bütün ülkeye yayılmasının ardından birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehirler arasında Atlanta, Los Angeles, Philadelphia, Denver, Cincinnati, Portland, Oregon, Lousville ve Kentucky de yer aldı.

San Francisco Valisi London Breed, saat 05:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Breed, Ulusal Muhafızlar'ın da göreve hazır bir şekilde beklediğini açıkladı.

ABD'de kıyamet kopuyor!

 

25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU31 Mayıs 2020 23:18

    özgürlükler ülkesi abd imiş. demokresinin kalesi fransa imiş.hele krizler derinleşsin bakın bu ülkeleri sizler.gelişmiş ülkelerde büyük çalkalanmalar başlayacak.issizler ordusu söyle bir çoğalsın halk büyük servetleri ellerinde tutan 10 kişiyi diri diri yiyecekler.varmı öyle abd halkını ve dünya yı sömür üç beş yahudi ailesi bütün servete sahip olsun.bu düzeninde sonu gelmek üzere.Tek güzel düzel var oda yüce ALLAH düzeni islam başka güzel düzen yoktur.

  • reis31 Mayıs 2020 21:12

    Bumerang gibi bir gün sizide yakar demedik mi. kaderinde üzerinde bil el var demedik mi.

  • Alp31 Mayıs 2020 19:02

    Bizim terrorist.gazeteci.bozuntularina kayak olsun.

  • selim31 Mayıs 2020 18:05

    basin ozgurlukcu bizdeki yavsaklardan ses gelmiyor allooooooo

  • Mehmet 31 Mayıs 2020 17:18

    "Basın özgürlüğü " de bir yere kadar abd burda haksız olabilir ama öyleleri varki bu medyada satılmış tasmalı köpekler.

  • Okie Dokie31 Mayıs 2020 17:08

    Kiliselerimizi susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, bize diz çöktürmeyeceksiniz eyyyyy dış güçler. ABD'nin uzaya roket fırlatmasından rahatsız olan dış güçler yine rahat durmuyor. Ama vatandaş herşeyin farkında ülkesinin yanında.

  • EKRİST01 Haziran 2020 01:05

    oki sana girip çıkıyor ki sen rahatsız olmussun.abd de arkasınza olmaz ise israil diye bir devlet tarihte yok idi.galiba bunun endişesine kapıldınız.abd nin de sonu birgün gelecek ve israil de haritadan bir gün silinecek.bunun hangi devletin yapacağınıda çok iyi biliyorsun.

  • Okie Dokie CVP.31 Mayıs 2020 22:43

    Sanada lö lö lö Amerikalı seniiiiiiii...

  • eeee31 Mayıs 2020 17:02

    Umarım ABd polisi bireysel hataları yapmaz.. profesyonelce müdehaleler yapar... malum, insanların kafalarına gazbombaları, kurşunlar, metaller vb. gelip vatandaşları hastanelik olmaz.. malum bir kişi hata yaptı diye koca polis kurumuda aynı hataları yapmasın... aynılarını yaşadık olayların gunu her personel avunulurken, olaylardan yıllar sonra aynı personeller mahkum edildi. yada açığa alındı.

  • A. A.31 Mayıs 2020 16:23

    En demokratik ülke Türkiye. Arkadaşlara katılıyorum. Abd, Avrupa hikaye. İşlerine gelmediğinde gerçek yüzlerini öyle gösteriyorlar ki, vahşi yamyamlara rahmet okuturlar. Demokrasi, insan hakları başka ülkelere operasyon çekmek için bahaneleri. Chp, Hdp, Fetö de operasyon çekmek için Truva atları. Örnek Gezi Olayları, 15 Temmuz...

  • OLAYLAR ENDİŞE VERİCİ!..31 Mayıs 2020 15:40

    ABD'de olan olaylardan endişe duyuyoruz... Halkı ve ABD hükümetini sükunete davet ediyoruz... İnsan Hakları Bildirgesi gereği sivillere ateş açılamaz... Derhal bu yanlış tutumu durdurmalısınız...

  • Papazoğlu 31 Mayıs 2020 15:26

    Endişeliyiz haaaaaaa Hahhhh

  • Murat31 Mayıs 2020 15:12

    Demokrasi ülkesi. Demekki demokrasi buymus

  • Serhat 31 Mayıs 2020 14:02

    Daha cok cekecek amerikan Allah cezasını verecek birde İsrail perişan olur insallah kötü olsun İsrail o ğünlerde ğelecek İsrail

  • Murat31 Mayıs 2020 16:48

    Israil her zaman guclunun yanindadir simdi cin tarafini secmeye basladilar yavas yavas abd den uzaklasiyorlar

  • Ali31 Mayıs 2020 13:53

    Hani lan demokrasi insan hakları

  • istanbullu kafkasör31 Mayıs 2020 13:49

    Bakın görün abd yi ne halde yıkılıyor . covid 19 düştüğü durumları görün diğer ülkelerin özellikle türkiyenin yardımları sayesinde tıbbi malzeme buldu polisi halkı öldürüyor dövüyor yarılıyor gazetecillere güç kullanıyor son olaylar gösteriyorki en demokratik ülke türkiye sağlık sistemi enbaşarılı ülke türkiye istibarattada bir numarayız boşa muhalefet yapıp yöneticilerimizin moralini bozmalyalım.

  • BORSACI31 Mayıs 2020 13:35

    müsümanlara o kadar saldırı oldu kimseden çıt çıkmadı şimdi dersini alsınlar.