E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi---

25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
31 Mayıs 2020 - 08:11 borsagundem.com

ABD'de polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd için adalet talebiyle ülke çapında protestolar düzenlenirken, 16 eyaletteki 25 şehirde gösterilerin kontrolden çıkması nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesi üzerine New York’tan Los Angeles’a ülkedeki birçok şehirde cumartesi gecesi de protesto gösterileri devam etti.

Salı gününden beri ülke genelinde süren Floyd protestolarında, göstericilerle polis karşı karşıya geldi, çatışmalarda polis araçları yakılırken, onlarca kişi gözaltına alındı.

Protestolarda göstericiler "siyahların hayatı değerlidir", "beni vurma" ve "nefes alamıyorum" şeklinde sloganları atarken, polis şiddetini kınayan pankartlar taşıdılar.

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Los Angeles'ta göstericiler büyük caddeleri kapattı, polis araçlarını ateşe verdi
Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Los Angeles'lıların ifade özgürlüğünü ve şiddetten ya da vandalizmden korkmadan yaşama hakkını her zaman koruyacağız. Göstericilerin, güvenlik güçlerinin ve tüm Los Angeles sakinlerinin güvenliğini arttırmak için 20:00 ila 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulayacağız" dedi.

Yerel basına yansıyan görüntülerde, göstericilerin büyük caddeleri kapattığı, bazı polis araçlarının ateşe verildiği görüldü.

Chicago'da sokağa çıkma yasağı
Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot, yerel saatle 21:00'dan itibaren şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Minnesota Valisi: Eyaletteki göstericilerin yüzde 80'i dışarıdan gelmiş
Minnesota Valisi Tim Walz, yaptığı basın açıklamasında eyaletteki protestolara katılan göstericilerin yüzde 80'inin eyalet dışından gelenlerden oluştuğunu söyleyerek, "Bunun başlangıç noktasının Minnesota olduğunun farkındayız. Bunu herhangi bir şekilde saptırmaya çalışmıyorum" dedi. Vali Walz ayrıca, eyalet sakinlerinden isyancıların kaldığı yerlere ya da planlanan isyan girişimlerine dair bilgi paylaşmaları çağrısında bulunarak, "Ölümcül bir gücün kullanıldığı ve kaosun doğacağı noktaya getirerek durumu kızıştırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Minneapolis'te gösterciler sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından biber gazı ile dağıtıldı
Protestoların dördüncü gününde Minneapolis kentinde sokağa çıkma yasağı başlar başlamaz polis, göstericileri sert müdahale ve biber gazıyla dağıttı.  Kentteki bir polis merkezinin önünde toplanan yüzlerce protestocu, taşıdığı döviz ve attığı sloganlarla Floyd için adalet çağrısı yaptı. 

Yerel saatle 20.00'de sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından telefonlara acil uyarı şeklinde gönderilen mesajlarla alandaki protestoculardan evlerine dönmeleri istendi.  Helikopterlerin uçuş yaptığı alanda polislerin çok sayıda biber gazı atmasının ardından göstericiler küçük gruplar halinde sokaklara dağılmaya başladı. 

Önceki gün çok sayıda binanın kundaklanması ve yağmalamaların ardından sayıları artırılan polisler bugün daha agresif ve sert önlemlerle göstericilere ve gazetecilere sert müdahalede bulundu.

Protestoları takip eden Anadolu Ajansı ekibi de biber gazına maruz kaldı ve AA foto muhabirine üç gaz kapsülü isabet etti. 

Minnesota Ulusal Muhafızları: Hepimiz bu işte varız
Minnesota'da konuşlandırılan 500 ulusal muhafızın sayısı 10 bine çıkarıldı. Valilik tarafından güvenliğin tesisi amacıyla görevlendirilen Minnesota Ulusal Muhafızları, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada, "4 bin 100'den fazla (yakın bir zamanda 10 bin 800 olacak) Minnesota Vatandaş-Askerlerimiz ve havacımız İkiz Şehirlerdeki dostlarımızı ve komşularımızı destekliyor. Bu, cuma günkü 700 görevliyle karşılaştırıldığında büyük bir artış. Biz burada yaşıyoruz, burada çalışıyoruz, buraya hizmet ediyoruz. Hepimiz bu işte varız" ifadelerini kullandı.

16 eyaletteki 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
CNN'in haberine göre, protestolar nedeniyle ABD'nin 16 eyaletindeki 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Söz konusu eyalet ve şehirler şöyle sıralandı:

Kaliforniya (Beverly Hills, Los Angeles)
Colorado (Denver)
Florida (Miami)
Georgia (Atlanta)
Illinois (Chicago)
Kentucky (Louisville)
Minnesota (Minneapolis, St. Paul)
New York (Rochester)
Ohio (Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton, Toledo)
Oregon (Eugene, Portland)
Pensilvanya (Philadelphia, Pittsburgh)
Güney Karolina (Charleston, Columbia)
Tennessee (Nashville)
Utah (Salt Lake City)
Washington (Seattle)
Wisconsin (Milwaukee)
ABD ordusu, Beyaz Saray'ın çevresinde güvenliği sağlamak için Ulusal Muhafızları gönderdi
ABD Ordu Sekreteri Ryan McCarthy'nin protestocular ile güvenlik güçleri arasında arbedenin yaşandığı ​Beyaz Saray çevresinde güvenliğin arttırılması amacıyla Ulusal Muhafızlar'ı güvenlik güçlerine destek için görevlendirdiği bildirildi.

Trump takipçilerini Beyaz Saray'a çağırdı

Trump Floyd'un ailesi ile telefonda görüştü: Acılarını anlıyorum

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM31 Mayıs 2020 23:41

    Maalesef dünyayı hasta kafalar yönetiyor ve dünya sürekli zülüm içinde birbirine kıyan insanlar ile dünya yaşanmaz hale geliyor. Bu akıl tutulması ile maalesef dünya fakirlerin yaşadığı bir sürgün gezegeni olur. TANRI YERYÜZÜNÜN KORUYUCULARI ve  KURTARICILARI OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE AİLELERİNE YARDIMCI OLSUN.   Saygılarımla      

  • Ali01 Haziran 2020 00:16

    Sen normal bir kafamısın kim senin dinini neyapsın kendi fikrinle bile algıdasın

  • Vb31 Mayıs 2020 16:42

    FOX ve CNNtürk'den canlı yayın istiyoruz , 

  • Seko31 Mayıs 2020 11:40

    Abd uşakları dolarlarınızı alıp anavatanıza dönün ülkeye çamur atanlar veletlerini abd vatandaşı yapan başta diriliş ertuğrul

  • DolmazBey31 Mayıs 2020 14:02

    Dönüyorlar zaten merak etme 01.01.2020 den bugüne tahvil ve hisse senedi satışlarına bak kaç milyar dolar çıkmış anlarsın.

  • Bilecik31 Mayıs 2020 11:27

    Bu Amerikan polisleri genelde hiçbir eğitimi özelliği olmayan boş adamlardir. Bı baltaya sap olamamış polis olmuştur. Bide bunlar uniformayi giyince kendilerini küçük Trump gibi hissederler.

  • kadir ekici31 Mayıs 2020 13:29

    türkiyede de pek farklı değil.adanada  18yaşındaki genc  zalimcekatledildi.sendeledim silah ateş aldı savunmasıyla , devlet korumasına alın.istanbulda  koyunlarını otlatan kişler polisler tarafından acımasızca dövüldü,polisler ceza almadı. hazreti ömer adaletin bu aşğlık polislere 25 yıl habis cezası verilmeli

  • Önce vatan31 Mayıs 2020 10:18

    Çin ve rusya da eşzamanlı karışmalı ki işe yarasın.

  • BORSACI31 Mayıs 2020 10:11

    CANI DERDİNE DÜŞMÜŞ OLMASI DÜNYA İÇİN GÜZEL BİR HABER .

  • Mehmet31 Mayıs 2020 09:20

    Ortadoğu daki insanların ahini aldılar. . Olacağı bu. Men dakka dukka

  • Kerim31 Mayıs 2020 09:12

    Tez zamanda baslarini yesinler

  • Türkoğlutürk 31 Mayıs 2020 09:00

    Amerikan uşakları, anavatanınız karıştı. Paranızı kaçırdığınız, kamera önünde eleştirip ilk fırsatta gittiğiniz yer karıştı.

  • Tesbit31 Mayıs 2020 12:14

    Evet Türbeye Camiye eli kıçında giren itlerin vatanı olsa gerek.

  • VE31 Mayıs 2020 08:29

    Bir çok ülkeyi kana bulayan, insanların boş yere ölümüne sebep olan ülkelerin maddiyatlarını alan teröristlere silah dağıtımı yapan ABD yönetimi tez zamanda bölünesinizde, dünya şöyle bir rahat nefes alsın

  • Halil31 Mayıs 2020 08:24

    Bizde olsa dolar onlira Onlarda da TL onlira olsun bu ne biçim Adalet 🤣🤣🤣