E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına indi---

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına indi

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına indi
13 Mart 2024 - 14:05 borsagundem.com

ABD'de mortgage başvuruları önceki hafta başladığı yükselişini, geçen hafta da devam ettirdi. 30 yıllık faiz bir aylık aranın ardından yeniden yüzde 7 seviyesinin altına geldi.

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, 8 Mart haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 7,1 artarak 201,5 puana yükseldi.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi yüzde 4,7 artışla 147,7 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 12,2 artışla 480,3 puana çıktı.

Söz konusu haftada, 30 yıllık mortgage faiz oranı 9 Şubat 2024 tarihinden sonra yeniden yüzde 7 seviyesinin altına indi; 18 baz puan düşüşle yüzde 6,84 seviyesinde geldi.

MBA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Mike Fratantoni, "Daha zayıf bir hizmet sektörü ve daha az güçlü bir iş piyasası olduğunu gösteren ekonomik veriler, işsizlik oranındaki artış ve iş büyümesinde önceki aylarda aşağı yönlü revizyonlar nedeniyle, çoğu kredi türü için ipotek oranları geçen hafta yüzde 7'nin altına düştü" dedi.

Toplam başvurular içinde mortgage finansmanının payı, önceki haftaki görülen yüzde 30,2'den yüzde 31,6'ya çıktı.

15 yıllık faizinde oran 29 baz puan düşüşle yüzde 6,37 puan olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi değişmedi ve yüzde 6,38 puan seviyesinde kaldı. 30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 17 baz puan düşüşle yüzde 7,04 seviyesine geriledi.

ABD ve Avrupa'da buğday fiyatları 3.5 yılın en düşük seviyesinde

 

EIA: ABD'de doğalgaz talebi rekor seviyeye yükselecek

 

ABD enflasyonu açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)