E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de hükümet 3 Ocak'a kadar kapalı kalabilir---

ABD'de hükümet 3 Ocak'a kadar kapalı kalabilir

ABD'de hükümet 3 Ocak'a kadar kapalı kalabilir
24 Aralık 2018 - 04:40 borsagundem.com

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Noel tatili nedeniyle hükümetin açılması için gerekli adımların yavaş atılmasının beklendiği belirtildi

Beyaz Saray bütçe direktörü ve John Kelly’nin yerine Beyaz Saray Genel Sekreterliği koltuğuna geçici olarak oturacağı açıklanan Mick Mulvaney, hükümetin kısmi kapanmasının 3 Ocak tarhine kadar devam edebileceğini söyledi.

Mick Mulvaney, Fox News televizyonuna yaptığı açıklamada hükümetin yeniden açılmasının ayın 28’inden sonrasını bulabileceğini bunun da yeni Kongre’nin çalışmaya başlamasından sonra olacağını kaydetti.

Mulvaney, ‘‘Noel tatilinden dolayı burada işlerin çok hızlı yürüyeceğini düşünmüyorum’’ dedi.

Başkan Trump Meksika sınırına örülmesini istediği duvar için bütçe tasarısında 5 milyar dolar ayrılmasını istiyor.

Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde, duvar için 5 milyar dolar ayrılan bütçe kabul edilmiş ancak Senato’da yeterli çoğunluk sağlanamamıştı.

ABC televizyonu adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde Cumartesi günü yapılan görüşmelerde Başkan Yardımcısı Mike Pence’in duvar için yapılan 5 milyarlık talebi 2,1 milyar dolara çektiğini belirtmişti.

Mulvaney hükümetin kısmen kapanmasının sorumluluğunu Temsilciler Meclisi’nin yeni dönemdeki başkanı olacak Demokrat Nancy Pelosi’ye yükledi.

Mulvaney, ‘‘Bence o, partisinin sol kanadına borçlu durumda olduğu için Temsilciler Meclisi Başkanı olmadan önce Başkan’la herhangi bir konuda hemfikir görünemez’’ diye konuştu. Mulvaney, ‘‘Eğer durum böyleyse bir sonraki Kongre’ye kalabiliriz’’ dedi.

Kongre ara seçiminde Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar çoğunluğu Cumhuriyetçiler’den almıştı. Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi Ocak ayında göreve başlayacak. Meclisin liderliğini de Demokratlar’ın Meclis’teki lideri Nancy Pelosi’nin yapması bekleniyor.

Pelosi’nin sözcüsü Drew Hammill ise ‘‘Mulvaney’in çok iyi bildiği gibi Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar Başkan’ın ahlak dışı, pahalı ve etkisiz duvarına muhalif olmak konusunda birlik içindeler’’ dedi. (Amerika'nın Sesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)