E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ve Avrupa vadeli endeksleri artıda---

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri artıda

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri artıda
15 Nisan 2024 - 09:19 borsagundem.com

ABD'nin İsrail'in İran'a bir yanıt vermeye karar vermesi halinde buna katılmayacağını açıklaması hisse senedi piyasalarında pozitif karşılandı.

Orta Doğu'da artan gerilim hisse senedi piyasalarına negatif bir etki yapmadı. İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği misilleme sonrasında tansiyonu düşürmek için atılan adımlar, ABD'nin İsrail'in İran'a bir yanıt vermeye karar vermesi halinde buna katılmayacağını açıklaması hisse senedi piyasalarında pozitif karşılandı.

ABD vadeli endeksleri yeni günün ilk seansında yükseldiler. Asya'da gerçekleşen işlemlerde vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,37, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,41 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,43 yükseldi.

Avrupa'da da FDAX yüzde 0,35, CAC-40 yüzde 0,15 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,37 yükseldi. FTSE 100 ise yüzde 0,37 geriledi.

Küresel piyasalarda artan gerilimin ardından pozitif hava

 

Piyasalarda gerginlik

 

Borsada hafif satıcılı başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN15 Nisan 2024 12:18

    Tabi artı da olup, bu operesyonların asıl amacı iran ve dostları abd rusya ingiltere fransa ingiltere israil in danışıklı döğüşleri olup, kripto paralarda büyük para fonları ve babaları parayı kırdılar.Böyle olaylar savaş makinaları üretenmlerin ekmeğine yağ çalar fabrikaları ise full 24 saat ürütim yaparak  bunları yapamayanlara satarlar kendileri ise savaşmadan refah içinde halkı yaşarlar.