E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Türkiye’nin S-400'leri konuşlandırmamasını umuyoruz---

ABD: Türkiye’nin S-400'leri konuşlandırmamasını umuyoruz

ABD: Türkiye’nin S-400'leri konuşlandırmamasını umuyoruz
23 Ekim 2019 - 23:37 borsagundem.com

Trump’ın yaptırım açıklamasının ardından üst düzey bir Amerikalı yetkili, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’leri konuşlandırmamasını umduklarını söyledi. Yetkili "etnik temizlik" iddialarını da yalanladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye’ye yaptırımların kaldırıldığına yönelik açıklamasının ardından, üst düzey bir Trump hükümeti yetkilisinden de Türkiye'ye yönelik açıklamalar geldi.

Çarşamba günü basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yetkili, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerini konuşlandırmayacağını umduklarını söyledi.

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere de değinen yetkili, Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi mutabakatına ilişkin, Türkiye'nin Rusya ile yaptığı anlaşmalar bağlamında dikkatli olması gerektiğini söyledi.

"Etnik temizliğe dair bir kanıt yok"

ABD'li yetkili ayrıca Türkiye'ye yönelik "etnik temizlik" iddialarını da yalanladı. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda "etnik temizlik" icra ettiğine ilişkin herhangi bir kanıt mevcut olmadığını ifade eden yetkili, Türkiye'nin kendilerine böyle bir şeyin gelecekte de yaşanmayacağına dair güvence verdiğini kaydetti.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ellerinde Türkiye'nin bölgede "etnik temizlik" yaptığına ilişkin kanıtlar olduğunu savunmuştu. (DW)

Akar: F-35 anlaşmazlığı çözülecektir, Patriot alabiliriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMER KK26 Ekim 2019 08:40

    HE ZATEN BİZ ONLARI MÜZEYE KOYMAK İÇİN ALDIK

  • Ces3424 Ekim 2019 08:58

    Anlamadan yazın çizin sallayın herifler s400 aktif etmeki sahanızda cirit atmaya devam edebilelim demişler,kendi sistemleri kendilerini vurmaz,biraz okuyun araştırın işkembeden sallamyın be.

  • Halil24 Ekim 2019 08:09

    Yetkili kim kıytırık biridir

  • VS24 Ekim 2019 07:14

    balık baştan kokar. s 400 ile yatıp kalktık sonra unutturulduk.şimdi yine s 400 e döndük bunlar hep oyun bu kadar gerilime gerek yok aslında bu gerilimler hep çıkar uğruna yok borsa yok dolar yok altın yoksa bu konuları duymayız bile

  • ışın Özdemir24 Ekim 2019 01:20

    Milletin sıçtığını uydulardan takip edenler bu kadar saçma suçlamalara çanak tutması onların kötü niyet göstergesidir.kimin ne yaptığını en iyi bilenler onlar.Trampta saçma sapan konuşarak kendi üzerindeki saldırılara hedef değiştirme derdinde.sayemizde bir haftadır amerika onu konuşmuyor

  • erol g.24 Ekim 2019 00:33

    PATRİOTLAR BEDAVA VERİLİRSE F 35 LER TANESİ 80 MİLYON YERİNE 10 MİLYONDAN 800 ADET BİZE VERİLİRSE S400 LER DEPODA BEKLETİLMELİ

  • BÖRÜ24 Ekim 2019 00:27

    Canımız ne isterse onu yaparız. Ülkemin savunması için ne gerekirse tereddüt etmeden yaparız..ama aferin biraz kibarlığı öğrettik size..artık haddinizi aşmadan cümle kurmayı devletimiz ve milletimiz size öğretti..ama hala ne yapıp yapmayacağımızı söylemeye çalışıyorsunuz..siz bu türden konuşmaları yapmadan önce bence düşünün derim.sonra tüm dünyaya rezil oluyorsunuz..ayrıca biz hiç bir masumun canına kıymayız..etnik temizlik yapan ülkelere baktığınızda elleri kanlı batılılar ve israil gelir..RABBİM BİR GÜN BUNUN DA HASABINI SİZDEN SORAR..DUA EDİNDE HESABI GÖREN MİLLET OLARAK RABBİM BİZİ ATAMASIN..YOKSA VAY HALİNİZE