E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Taliban'dan süre istedi---

ABD, Taliban'dan süre istedi

ABD, Taliban'dan süre istedi
15 Ağustos 2021 - 14:31 borsagundem.com

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Halilzad’ın Taliban militanlarından Amerikan vatandaşlarının ve Afgan uyruklu elçilik görevlilerinin tahliyesi tamamlanıncaya kadar Kabil’e girmemelerini istediği öğrenildi

New York Times gazetesinin ABD’li bir yetkilinin açıklamasına dayandırdığı habere göre, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Taliban militanlarına Amerikan vatandaşlarının ve Afgan uyruklu elçilik görevlilerinin başkentten tahliyesi tamamlanıncaya kadar Kabil'e girmeme çağrısında bulundu.

Tahliyenin ne kadar zaman alacağı ve Washington’ın başarılı olup olmayacağı bilinmiyor. Gazetenin aktardığı üzere Kabil’de en az 10 bin Amerikan vatandaşı bulunuyor.

Haberde ayrıca Taliban’ın karşılık olarak ABD’ye hava saldırılarını durdurma çağrısında bulunduğu ifade edildi.

Afganistan Cumhurbaşkanı'nın istifa ettiği iddia edildi

Afganistan yönetimi Taliban'a geçiyor

Kabil düşüyor!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş15 Ağustos 2021 23:06

    Rambo nerdesiiiiin kurtar biziii diye feryat mı ediyorlar it gibi kaçıyorlar hani sizin askerliğiniz be Hanımları çocukları bırakıp kaçıyorlar ne şerefli davranış yuh be

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ15 Ağustos 2021 20:25

    sakın abd güvenmeyin ve süre dahi vermeyin.çünkü zamanında bizi kandırdı nato şemsiyesi adı altında pkk kurdu silahlandırdı yönetti binlerce askerimizi şehit etmiş idi hala da devam etmektedir insanlarımızı şehit etmesi.

  • Mucise Reis ;)15 Ağustos 2021 17:34

    Taliban bölgede sözü geçenlerle bugun ve yarın görüşme yapacak. görüşme büyük silah gücü olan, etkin ve etkisi olan kişilerle geçecek. Taliban masaya oturmadna önce en büyük hamlesini yaptı ve ablukaya aldı kritik şehirleri, arazileri. Taliban böylece isteidği kukla modu oluşturup, istediği biçimde sözleşme anlaşma yaparak yönetimde söz sahibi olacak. Taliban, yanlış adım atmak istemiyor. Taliban ABD ambargo ve baskısı Avrupa devletleri baskısı ile tanınmayan ambargolarla kalan bir devlet olmak istemiyor. Taliban, stratejik diploması ile kendini ve Afganistana hukum surmek istiyor. Taliban halkın gönlünü almak için, şuan özgürlükler açıklayıp düzenli ordu birlikleri gibi savaşçılarının davranmasını istiyor. Şuan cicim aylarında Taliban. Anlaşma olmaz ise dahada karışır ortalık. İlk görüşmeler çok önemli. Şuan bişi yok ortalık da. Paralı ve maaşlı afgan güçleri çok dan kaçtı gitti.

  • Ali15 Ağustos 2021 16:51

    Cahil toplumlar kepaze hayat sürmeye mahkumdur.

  • Kasim15 Ağustos 2021 16:50

    ANBD ye guven merak etme sen..katil ..kalles...seytan ABD..darisi PYD nin basinda.. ahmak PKK li. kurtler.. ders alin ders .. Biraz beyninizi calistirin.

  • AHMET ÖZBİR15 Ağustos 2021 16:18

    TÜRKİYEM bölgenin gücü, Afganistan bizim kardeşimiz. Bu zor günde onların İSTİKRAR üzere yaşamalarını ve KARDEŞ KAVGASINA SON VERMELERİ için SAHADA ve MASADA OLMALIYIZ. USA tam bir KILsa, onlar sadece YAKAR, YIKAR, GELECEĞİ ÇALAR. Haydut devletlerin yeri AFGANİSTAN'DA ASLA OLMAYACAK. Onlarla KANKA olanlar sonunda mutlaka PERİŞAN OLURLAR.

  • Mucise Reis ;)15 Ağustos 2021 17:29

    Aynısı talibana dendi. Taliban dediki, Kardeşlerimiz türkiyeyi mühendisleri, altyapı uzmanları, yatırımcıları, kısacası her alanda görmek istiyorum. Ama askeri alanda, kendi ülkemde silahlı güç olarak yanımda durmasını istemiyorum. Tabi bir tv izleyen biri dünyanı nasıl ne kadar bilebilir ? : ) anca bu kadar haberin var dunyadan  :D  git talibana anlat erdini ahaha

  • Yeni Plan ne acaba15 Ağustos 2021 16:11

    Amerika böyle olacağını bilmiyor mu tabi ki de biliyor.. Hiç aklımıza gelmeyecek yöntemlerle plan yapıyor bu Amerika.. Suriye düzgün bi ülkeyken kim inanırdı "milyonlarca Suriyeli Türkiye'ye gelecek 10 yıl kalacak.. Amerika Suriye'ye yerleşip istediğini yapacak" şu anki durumu 2000 yılında ki bi Türk vatandaşına anlatsanız katiyen inanmaz.

  • Anonim15 Ağustos 2021 15:24

    Elinde silah varsa tmm, elindeki silahla ülkeyi nasıl yöneteceksin zorbalıkla başka bir yol bilmiyorsunuz çünkü sizler gerçekten şeytanın vücut bulmuş halisiniz, halkta silahlansa boku yersiniz,..

  • Nedim15 Ağustos 2021 15:06

    Bak sen!  Süre istemiş!  Ne zaman kanka oldunuz?  Tam da söylediğim gibi aslında Amerika diye bir devlet yok!  Sadece içi boşaltılmış kavramlar ve mankurt haline getirilmiş  maddeye tapan piramit zincirinden oluşan kadro  insanlığın mahvolması için ellerinden geleni yapıyor.  Büyük şeytan İngiltere birlik gönderecekmiş.  Rahatlığa bak sen!  Set-Up tamam demek ki.

  • yorum15 Ağustos 2021 14:59

    taliban bile abd ye diz çöktürdü ise abd bitmiştir Kralsın taliban 

  • Mehmet15 Ağustos 2021 16:45

    Abd çin i durdurmak için yapıyor. . Çin ile Taliban üzerinden Savasacak. . Taliban a bol bol silah ve Tekno yardımı yapacaklar. . Bekleyin görün. .

  • Gitmek isteyenler önden buyursun15 Ağustos 2021 14:49

    Afganlılara hayırlı olsun bundan sonra ektiğiniz kenevirleri bol bol yersiniz