E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvillerinde "temerrüt" hareketliliği---

ABD tahvillerinde "temerrüt" hareketliliği

ABD tahvillerinde temerrüt hareketliliği
08 Ekim 2013 - 15:09 borsagundem.com

ABD tahvillerinde bütçe görüşmelerindeki anlaşmazlığın temerrüde yol açabileceği endişesi yaşanıyor

ABD tahvil faizleri hükümetin 17 Ekim itibariyle borçlanma limitini artıramayarak ülkenin temerrüde düşmesine engel olmayacağı ihtimaliyle yükseldi.
Ekim 24 vadeli 93 milyar dolar değerindeki hazine tahvillerinin faiz oranı 27 Eylül'de yüzde 0.01 iken Nisan ayından bu yana en hızlı yükselişi gerçekleştirerek yüzde 0.18'e kadar çıktı. Aynı zamanda ABD hükümeti bugün 30 milyar dolar değerinde 3 yıllık tahvil, yatın 21 milyar dolar değerinde 10 yıl vadeli tahvil ve 10 Ekim'de de 13 milyar dolar değerinde 30 yıl vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirmeyi planlıyor.
Frankfurt'ta bulunan Deutsche Asset & Wealth Management kıdemli ekonomisti Bettina Mueller, "Görüşmelerin kördüğüme girmiş gibi olmasıyla biraz tedirginlik oluştu. Bizim temel senaryomuz hâlâ bir çözüm olacağı yönünde. Temerrüt bize göre çok muhtemel değil ama piyasadaki insanlar bunu göz önüne almak zorundalar" yorumunu yaptı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 2 baz puan yükselerek New York saatiyle 07:01'de yüzde 2.65 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 5/32 düşerek 98 3/4 oldu.
ABD'nin en büyük kreditörü Çin, ülkeyi temerrüde düşmemesi konusunda uyardı. Çin Maliye Bakanı yardımcısı Zhe Guangyao ülkenin yatırımının güvenliğini korumak zorunda olduğunu dile getirdi. Çin'in Temmuz ayı itibariyle 1.28 trilyon dolarlık ABD tahvili bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)