E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri veriler sonrası yükseldi---

ABD tahvilleri veriler sonrası yükseldi

ABD tahvilleri veriler sonrası yükseldi
13 Eylül 2013 - 17:01 borsagundem.com

ABD'de hazine tahvilleri bugün açıklanan verilerin ardından yükselişe geçti

ABD hazine tahvilleri perakende satışların Ağustos ayında beklenenden daha az yükseldiğini gösteren verilerin ardından yükseldi.
10 yıllık gösterge tahvil faizleri Nikke'inin bir sonraki Fed Başkanlığı'na Larry Summers'ın getirileceğini duyurmasının ardından düştü. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada bu dedikoduların doğru olmadığı belirtildi. 10 yıllık gösterge tahvil faizleri geçtiğimiz hafta Temmuz 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
R.W. Pressprich & Co. ABD hazine tahvili işlemcisi Larry Milstein, "Son zamanlarda gelen verilerin biraz daha zayıf tarafta kalması Fed'in yapacağı muhtemel bir varlık alımı azaltmasının aslında çok yüksek bir oran olmayabileceği beklentilerini oluşturuyor. ABD hazine tahvillerinde veriler geldikçe bir denge noktasındayız. Asıl büyük soru zayıflama görmeye devam edersek Fed'in buna nasıl bir tepki vereceği" yorumunu yaptı.
10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri 2 baz puan düşerek New York saatiyle 08:52'de yüzde 2.89 oldu. Faizler erken saatlerde 5 baz puana kadar yükseldi. 30 yıllık tahvil faizleri ise 3 baz puan düşerek yüzde 3.83 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)