E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri düşük seyrediyor---

ABD tahvilleri düşük seyrediyor

ABD tahvilleri düşük seyrediyor
27 Eylül 2013 - 10:09 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri düşük seviyelerini korumaya devam ediyor

Bloomberg ABD hazine tahvilleri endeksi bu yıl ekonominin varlık alımlarını azaltmak için yeterince gelişme gösterdiği spekülasyonlarıyla yüzde 2.5 düşüş kaydetti. Endeks Fed'in bu ay toplanarak alımlarda henüz düşüşe gitmeme kararı alması üzerine yüzde 0.8 getiri sağladı. DobleLine Total Return Bond Fund yöneticisi Jeffrey Gundlach, Fed'in yeni başkanını seçene kadar varlık alımlarında bir değişiklik yapmayacağı tahmininde bulundu.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 1 baz puan yükselerek Londra saatiyle 06:40'ta yüzde 2.66 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 3/32 düşerek 98 19/32 oldu.
Faizler bu ayın başlarında Fed'in varlık alımlarında düşüşe gideceği beklentileriyle yüzde 3.01'e kadar yükselmişti. Dün ise faizler 2 baz puan artış kaydetti.
Mirae Asset Global Investments tahvil işlemcisi Will Tseng, "Ekonomi normal. ABD tahvil faizlerinin bandın alt tarafında kalacağını söylemek biraz zor. Yılın geri kalanında tahvil faizi yüzde 2.5 ve yüzde 3 arasında olacaktır" yorumunu yaptı.
Japonya'nın 10 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan gerileyerek yüzde 0.68'e indi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)