E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD tahvil faizlerindeki yükseliş piyasaları baskıladı---

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş piyasaları baskıladı

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş piyasaları baskıladı
29 Eylül 2021 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell ABD ekonomisinin tam istihdamdan çok uzak olduğunu ifade ederken, Avrupa ve Çin'de baş gösteren enerji krizi ve küresel çapta artış kaydeden enerji maliyetleri enflasyon kaynaklı riskleri gündemde tutuyor. ABD tahvil faizlerindeki yükseliş küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme ve görüşme sonrası verilecek mesajlar oldukça kritik olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

- 17:00 ABD - Bekleyen Konut Satışları Önem: Yüksek

- 18:45 ECB Merkez Bankacılığı Forumu Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve enerji krizi nedeniyle üretimde yaşanan sıkıntılar büyüme ve enflasyon kaynaklı endişeleri gündemde tutuyor. ABD tahvil faizlerindeki yükseliş dün küresel hisse piyasaları üzerinde satış baskısını artırdı. BIST-100 Endeksi dün günü %0,57'lik düşüşle 1.383,77 puandan tamamladı. ABD borsaları günü teknoloji öncülüğündeki satışlarla %2'leri bulan kayıplarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yukarı yönlü bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,86 - 8,88 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle
8,87'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle yurt dışında hız kazanan satışlara kıyasla kayıpların daha sınırlı kaldığı BIST-100 Endeksi'nde bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile olan görüşmesi yakından izlenecektir. Endekste geri çekilmelerde cuma günü gördüğümüz dip seviye olan 1.376 ilk destek noktası olup, bu seviye altında 27 Temmuz'da yükselişin başladığı 1.340 seviyesine kadar önemli bir destek bulunmuyor. Endekste son düşüş trendi bugün itibariyle 1.398 civarında bulunuyor. 1.398 üzerinde tutunmanın sağlanması kısa vadeli bir rahatlama sağlayabilir ancak önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi ana direnç olarak 1.425 seviyesini takip ediyoruz ve burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmanın faydalı olacağı görüşümüzü koruyoruz.

Ulusoy Un ve Türker Proje Gayrimenkul sorusu

Günün önemli şirket haberleri 29/09/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)