E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, o görüntünün nedenini açıkladı---

ABD, o görüntünün nedenini açıkladı

ABD, o görüntünün nedenini açıkladı
05 Kasım 2022 - 15:08 borsagundem.com

Amerika'ya ait bir uçağın Suriye yakınlarında çizdiği rotanın uydu haritasındaki görüntüsü gündem oldu. Bu durum bazı çevrelerde ABD'nin Rusya'yla dalga geçmesi olarak yorumlanırken, ABD Hava Kuvvetleri olayı kaza olarak değerlendirdi

ABD Hava Kuvvetleri, Rusya'nın Suriye'deki üssünün karşısında dolaşan uçağın rotasının penis şeklini oluşturmasının kaza olduğunu iddia etti.

ABD Hava Kuvvetleri'nden sözcü Ryan Goss, "Doğu Akdeniz'de uçuş yapan KC-135 Stratotanker, bu görev sırasında birden fazla rotayı takip etti. Söz konusu rotalar kaba bir çizim ortaya çıkarmış gibi görünse de bu, pilotun ya da ekibin bilinçli olarak yaptığı bir şey değildi" dedi.

Goss, olayla ilgili detaylı inceleme yapılacağını belirtirken, uçağın Suriye havasahasına girmediğini söyledi.

İtalyan gazetesi la Repubblica, 2 Kasım'da yayımladığı haberinde, uçuş takip hizmeti veren FlightRadar24'te ortaya çıkan bir görüntüyü paylaşmıştı.

Yakıt ikmal uçağı KC-135 Stratotanker'in, Kıbrıs'ın yaklaşık 260 kilometre güneyinde ve Rusya'nın Suriye'deki Tartus askeri üssünün bulunduğu bölgenin karşısında penis şekli çizdiği haritada görülmüştü.

Uçak, Yunanistan'a ait Girit Adası'ndaki Hanya şehrinde yer alan Hanya Uluslararası Havalimanı'ndan kalkmıştı.

ABD'nin tanınmış araştırmacı gazetecilik kuruluşlarından Politico, olaya dair haberinde "Amerikan uçakları Moskova'yla dalga geçiyor" ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'taki askeri operasyon emriyle savaşı başlatmasından önce Kremlin'le Washington arasındaki gerginlik tırmanırken, Rus uçaklarının Akdeniz'de görev yapan ABD Donanması'na ait üç uçağın yakınından geçmesi de gündem olmuştu. (Independent Türkçe)

Rusya'ya yaptırımlarda Avrupa'da ilk fire

Stoltenberg'den Rusya'ya nükleer savaş uyarısı

Güney Kore-ABD tatbikatına süpersonik uçaklar katılacak

ABD Rusya yaptırımlarını açıkladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)