E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD hükümeti bu akşam açılacak mı?---

ABD hükümeti bu akşam açılacak mı?

ABD hükümeti bu akşam açılacak mı?
22 Ocak 2018 - 10:39 borsagundem.com

ABD'de Cuma günü ödeneksizlikten duran kamu hizmetleri için ek bütçe tasarısı bu akşam oylanacak

ABD'de Başkan Donald Trump ile Demokratlar arasında göçmen politikaları hakkındaki görüş ayrılığı nedeniyle Senato'nun geçici ek bütçe yasa tasarısını onaylayamaması sonucu federal hizmetlerin kapanmasında üçüncü gününe gelindi. Federal devletin verdiği hizmetlere devam edebilmesi için 8 Şubat'a kadar geçici ödenek ayrılması ve yüzbinlerce çalışanın işine geri dönmesi için TSİ 20.00'de Senato'da oylama yapılacak. Senato çoğunluk lideri Mitch McConnell, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada taraflar arasındaki görüş ayrılıkları giderilemezse göç yasa tasarısını Şubat ayında müzakerelere açacağını ifade ederek Demokratlara zeytin dalı uzattı. Demokratların taleplerinin temelinde, Dreamers olarak bilinen, yasadışı olarak çocukken ülkeye getirilen gençlere ne olacağı bulunuyor. Eski başkan Barack Obama'nın Çocukluk Çağında Gelenler için Ertelenmiş Eylem (DACA) programı, yaklaşık 700,000 kişi için kadar yasal korumayı genişleterek sınır dışı edilmelerini önledi. Demokratların bugün yapılacak oylamada geçici harcama tasarısını ilerletmek için yeterli oy verip vermeyeceği belli değil. ABD'de Başkan Donald Trump ile Demokratlar arasında DACA ve göçmen politikaları hakkındaki görüş ayrılığı nedeniyle kamu hizmetleri Cuma günü ödeneksizlikten durduruldu. Demokratlar geçen yıl Mart ayında DACA'nın kaldırılması talimatını veren Trump'ın Dreamer'leri korumak daha önce verdiği sözler tutmasını istiyor. Demokratlar geçen hafta kamu hizmetlerine kısa vadeli ödenek sağlayacak başka bir tasarıya destek vermeyi reddetmişti.

2013'TEN BU YANA İLK HÜKÜMET KAPANMASI

ABD'de federal devletin kamu hizmetleri Ekim 2013'deki 16 günlük kapanışın ardından ilk defa durduruldu. Finansal piyasalar ve federal kurumlar açıldığında bu kapanışın etkisi daha görünür olacak. Cumhuriyetçilerin Senato'da harcama tasarılarını onaylatmak için Demokratlardan destek almaları gerekiyor. Demokratlar ise geçici ödenek ayrılması gibi konulara onay vermeden önce taleplerinin karşılanmasını istiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)