E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"ABD ekonomisi faiz artışını kaldırabilir"---

"ABD ekonomisi faiz artışını kaldırabilir"

ABD ekonomisi faiz artışını kaldırabilir
13 Kasım 2015 - 21:56 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester ABD ekonomisinin faiz artışını kaldırabileceğini savundu

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester güçlenen ABD ekonomisinin faiz artışına hazır olduğunu söyledi. Başkan faiz artışında kademeli bir yol izlenmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Cleveland Şehir Külübü'nde yaptığı konuşmada, Mester bu yıl ve gelecek yıl büyümenin %2.5 ile %2.75 olarak gerçekleşeceğini belirtti.

Gelecek yıl FOMC'de oy hakkına sahip olacak Mester enflasyonun da Fed'in %2'lik hedefine ulaşacağından emin olduğunu söyledi. Mester faizlerde ufak artışın sıkı para politikası anlamına gelmeyeceğini ve piyasalarda ekonominin görünümünü etkileyecek bir tepkiye neden olmayacağını söyledi.

Ekim ayı istihdam raporunun güçlü olduğunu söyleyen Mester Kasım verisinin ise çok güçlü olmasını beklemediğini söyledi.  Mester "Ağustos'tan beri ekonominin direnci ve 3. çeyrekteki güçlü satışlar pozitif ivmenin süreceğine işaret ediyor" ifadesini kullandı.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 15-16 Aralık'ta Washington'da olacak. Ekim bildirisinde yetkililer istihdam piyasasında iyileşmenin devam etmesi ve enflasyonun hedefe doğru ilerlemesi halinde Aralık'ta faiz artışı olabileceği sinyalini vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)