E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarının Noel programı---

ABD borsalarının Noel programı

ABD borsalarının Noel programı
24 Aralık 2021 - 11:20 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Noel arifesinde kapalı olacak. Bununla birlikte analistler endekslerin tatil döneminden güçlü çıkacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD son derece bulaşıcı Omikron varyantı, sürekli yükselen enflasyon ve istihdam kıtlığı ile karşı karşıya olmaya devam ederken Amerikalılar Noel'i kutlamaya hazırlanıyor. Ancak her şey felaketlerden ve karamsarlıktan ibaret değil.

Wall Street endekslerinde S&P 500 Perşembe gününü %0,6 yükselişle kapattı ve yıl başından bu yana %25,8 oranında yükseldi. Endeks Salı ve Çarşamba günü de tırmanırken, kazançlar kısmen güçlü ekonomik veriler sayesinde gerçekleşti. ABD’de tüketici güven endeksi Aralık ayında yükseldi ve bu da yatırımcıların Kovid-19’un ve enflasyonun yarattığı risklere ilişkin endişelerini hafifletmeye yardımcı oldu.

Dow Jones Endeksi de Perşembe günü yüzde 0,6 yükseliş gösterdi ve bu yılın başından bu yana %17,5 oranında tırmandı.

Birçok yatırımcı bugün Noel arifesinde ticarete ara verecek. Ancak bazı ABD’li yatırımcılar işlem yapamaya devam etmek istiyor olabilir. İşte Cuma gününe ilişkin piyasalar hakkında bilmeniz gerekenler:

ABD borsaları 2021 Noel arifesinde kapalı mı?

New York Borsası ve Nasdaq Noel arifesinde kapalı olacak. ABD tahvil piyasası ve ABD’deki borsa dışı piyasalar da bugün kapalı olacak.

Noel arifesinde hangi küresel borsalar açık?

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Londra Borsası Perşembe günü yerel saatle 12:30'da kapandı ve Noel arifesinde kapalı kalacak. Avrupa’daki diğer borsalar da gün içerisinde kapalı olacak. Toronto Menkul Kıymetler Borsası ise Cuma günü saat 13:00'a kadar açık olacak.

Asya'da, Hong Kong Borsası'nın Noel arifesinde yerel saatle öğle saatlerinde kapandı. Şanghay Borsası ve Tokyo Borsası normal saatlerde açık kaldı.

Perakende hisseler 2021 Noel Bayramı’na ve sonrasına nasıl konumladı?

Birçok tüketici tatil alışverişlerine erken başladı ve Kasım ayı harcamaları uzmanların beklediği kadar yüksek olmadı. Ancak MarketWatch’un haberine göre analistler, önümüzdeki birkaç ayın görünümünün güçlü olduğunu söylüyorlar.

Jefferies Analisti Stephanie Wissink, Walmart, Costco ve Target gibi perakende şirketlerinin Omikron varyantı nedeniyle evde kalacak müşterilerle başa çıkmak için daha iyi konumlandığını belirtiyor. Borsa analisti gelecek yıl moda şirketlerinin hisseleri için yükseliş görülebileceğini Macy’s ve Kohl’s gibi hisselerin hızla yükselebileceğini söyledi.

Hisse senetleri Noel arifesinde nasıl performans gösterdi?

Dow Jones verilerine göre, Noel arifesinde borsaların kapalı olduğu yıllar hariç tutulduğunda, S&P 500 Endeksi Noel arifesinde ortalama %0,2 getiri elde etti. Söz konusu oran endeksin günlük ortalama günlük getirisi olan %0,03'ten çok daha yüksek. Ancak S&P 500'ün Noel arifesindeki ortalama hareketi %0,48. Bu oran endeksin günlük ortalaması %0,74'ten daha düşük.

Peki ya yılbaşı günü ve yeni yıl?

New York Menkul Kıymetler Borsası, Nasdaq ve ABD’deki borsa dışı piyasalar 31 Aralık Cuma günü normal saatlerde açık olacak. Ancak ABD tahvil piyasaları yerel saatle saat 14:00'te erken kapanacak.

2022 Yılbaşı Cumartesi gününe denk geliyor. Küresel finans piyasalarının çoğu 3 Ocak 2021 Pazartesi günü tatil havasından kurtulacak ve ABD borsaları da açık olacak.

Küresel piyasalar Noel tatili öncesinde pozitif seyretti

 

Noel Baba rallisi yatırımcıları cezbediyor

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)