E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarına enflasyon dopingi---

ABD borsalarına enflasyon dopingi

ABD borsalarına enflasyon dopingi
10 Mayıs 2023 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar beklentilerden düşük gelen enflasyon rakamlarının ardından hisse senetlerine yöneldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe yükselişle başladı. Beklenenden daha düşük enflasyon rakamları yatırımcıların ekonomiye yönelik iyimserliğini destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,16 artışla 33.615,06 puanda, S&P 500 Endeksi %0,58 artışla 4.143,00 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,09 yükselişle 12.312,38 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0599 düşüşle %3,461 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in bugünkü bir numaralı gündem maddesi enflasyon rakamları. ABD’de nisan ayı tüketici fiyatları bir yıl öncesinde göre %4,9 yükseldi. Dow Jones anketlerine göreyse ekonomistler enflasyonun yıllık bazda %5 yükseleceğini öngörüyordu. ABD enflasyonu nisan ayında bir ay öncesine göreyse %0,4 yükseldi.

Enflasyon raporunun açıklanmasının ardından ABD Hazinesi tahvillerinde de düşüş görüldü. 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 7,5 baz puan düştü. 10 yıllık tahvillerdeki düşüşse 6 baz puana dayandı. Tahvillerdeki düşüş hisse senetlerini destekledi. Alphabet, Nvidia ve Tesla gibi popüler teknoloji hisseleri yükselişe geçti.

Bununla birlikte Airbnb ve Twilio hisseleri ise sırasıyla %11,5 ve %16 değer kaybetti. Sert düşüşlerin sebebi şirketlerden gelen zayıf beklentilerdi. Elektrikli araç üreticisi Rivian’ın hisseleri ise beklentilerden düşük gelen zarar paylaşımıyla birlikte %9 yükseldi. Bilanço sezonu Çarşamba günü kapanışın ardından Disney ve Robinhood’un çeyrek raporlarıyla devam edecek.

CNBC’nin haberine göre Wall Street yatırımcılarının takip ettiği bir diğer önemli gelişme de ABD’deki borç tavanı tartışmaları. 1 Haziran tarihine kadar ABD hükümeti ile Temsilciler meclisinin anlaşamaması halinde ABD ekonomisi temerrüde düşebilir. ABD Başkanı Joe Biden salı günü ABD Kongresi üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. İki taraftan da gelen açıklamalar görüşmeler sırasında çok az ilerleme kaydedildiği yönündeydi.

ABD enflasyon verisi sonrası piyasalarda son durum

 

ABD'de enflasyon iki yılın endüşük seviyesinde

 

ABD'de mortgage başvuruları arttı, faizler geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)