E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Temmuz 2022 - 17:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Temmuz ayının son işlem gününde yükselişini sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar haftayı ve temmuz ayını yükselişle kapatmayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 artışla 32.566,09 puanda, S&P 500 Endeksi %0,67 artışla 4.099,80 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,02 yükselişle 12.286,74 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0162 yükselişle %2,692 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri haftalık bazda güçlü bir yükseliş kaydetme yolunda. Hafta boyunca Dow Jones %1,9, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise %2,9 civarında yükseldi.

Endeksler aylık bazda da güçlü performans gösteriyor. Dow Jones Temmuz ayında Mart 2021'den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Endeks %5’in üzerinde aylık performans gösterme yolunda ilerliyor. S&P 500 Endeksi ise ay boyunca %7,8 yükseldi. Hala ayı piyasası topraklarında olan Nasdaq Endeksi ise %10’un üzerinde artış gösterdi. İki endeks Kasım 2020’den bu yana en iyi performansını ortaya koydu.

Wall Street’in bu ayki güçlü performansı önceki altı ayla keskin bir tezat oluşturuyor. Yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artışlarına yönelik endişelerinin azalmaya başlaması ve enflasyonun zirveye ulaşmış olabileceği fikri borsalardaki rüzgarın tersine dönmesini sağladı.

Yine de bazı uzmanlar Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken piyasaların tekrar düşebileceği olasılığında ve enflasyon seviyeleri konusunda endişeli olmaya devam ediyor. Cuma günü Ekonomik Analiz Bürosu, FED tarafından yakından izlenen bir enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin Ocak 1982'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.

Borsalarda ise Amazon ve Apple’ın beklenenin üzerindeki bilanço raporları hisse senetlerini yükseltti. Amazon hisseleri %10, Apple hisseleri %2 değer kazandı.

ABD ekonomisine ilişkin resesyon beklentilerinin güçlenmesi de piyasalardaki temel gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Zira Perşembe günü ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası %0,9 azaldı. İlk çeyrekteki %1,6’lık küçülmeyle birlikte ABD GSYİH’sı iki çeyrektir düşüyor.

CNBC’nin haberine göre New York Life Investments'ın Ekonomisti ve Portföy Stratejisti Lauren Goodwin, "Piyasa, yavaşlayan ekonomik büyümenin daha güvercin bir FED’e neden olacağı umudunu gösteriyor. Bu nedenle, ileriye dönük zayıflayan faiz artışı beklentilerinin hisse senedi piyasalarında bir miktar canlanmaya neden olacağı fikri bana mantıklı geliyor” ifadelerine yer verdi.

Kripto rallisi uzun ömürlü değil

 

ABD'de enflasyon göstergesi 40 yılın zirvesinde

 

Resesyonun cüzdanlardaki 3 büyük etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)