E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
20 Ağustos 2021 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni yüne yükselişle başladı. Endeksler hafta boyunca delta varyantı ve FED’in politika değişikliği ihtimali nedeniyle karamsar bir seyir izlemekteydi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,10 yükselişle 35.928,56 puanda, S&P 500 Endeksi %0,20 artışla 4.414,78 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,39 yükselişle 14.598,13 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0067 düşüşle %1,239 seviyesinde değerleniyor.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasa teşviklerini beklenenden önce geri çekeceği endişeleri ve korona virüsün delta varyantının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı korkuları nedeniyle haftanın büyük bir bölümünü düşüşle geçiren Wall Street endeksleri günü yükselişe geçti.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, FED'in bu hafta yayınlanan Temmuz toplantısının tutanakları, merkez bankasının bu yıl içerisinde aylık varlık alımlarını azaltmaya istekli olduğunu gösterdi. Haberlerin üzerine yatırımcılar bu hafta hisse senedi ve emtia sattılar varlıklarını satmaya başladılar. Delta varyantı endişeleriyle halihazırda diken üstünde olan yatırımcılar FED’in küresel ekonomiyi alt üst edeceği korkusuyla tahvil alımlarına yöneldiler.

Hafta boyunca enerji ve ham madde sektörlerindeki şirket hisselerinde düşüş gerçekleşeceği korkusuyla Batı Teksas petrolleri kabaca %8’lik düşüş gösterdi ve bakır fiyatlarında yaklaşık %7’lik değer kaybı görüldü. Mart ayı sonlarında %1,78’e kadar yüksel 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri sabah saatlerinde % 1,237’ye kadar geriledi.

Barclays hisse senetleri stratejistleri piyasalara ilişkin paylaştıkları notta, “Delta varyantı yayılmaya devam ederken FED’in teşvik sınırlamalarının gelmesiyle, likidite politikası rejiminden daha fazla orta vadeli ekonomik döngülü piyasalara geçiş gerçekleşiyor. Bu durum önümüzdeki günlerde daha inişli çıkışlı bir piyasa görebileceğimiz anlamına geliyor. Bu nedenle mevsimsel etkilerin ve teknik verilerin olumsuz olduğu bir dönemde büyüme ivmesinin pik seviyeye ulaşması, delta varyantı ve politika hataları piyasa duyarlılığını daha temkinli hale getirebilir” ifadelerine yer verildi.

 

Güvenli liman arayışı doları güçlendiriyor

 

Omaha Kahini’nden enflasyon yatırımı tavsiyeleri

 

Wall Street borsalarında yükseklik korkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)