E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street borsalarında yükseklik korkusu---

Wall Street borsalarında yükseklik korkusu

Wall Street borsalarında yükseklik korkusu
20 Ağustos 2021 - 11:10 borsagundem.com

S&P 500 Endeksi 200 seans boyunca %5 ve üzerinde düşüş göstermedi. Yatırımcılar piyasalardaki endişe verici gündem maddelerine rağmen bu fazlasıyla performansın sonsuza kadar devam etmeyeceğinden endişeleniyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi’nin performansı fazlasıyla göz kamaştırıcı hale geldi. Korona virüsün oldukça bulaşıcı olan delta varyantının yayılmasıyla ilgili endişelere ve ABD Merkez bankasının tahvil alımlarını yanlış zamanda azaltacağına ilişkin korkulara rağmen 500 ABD hisse senedini içeren endeks geri çekilmelere karşı direncini sürdürüyor.

MarketWatch’un haberine göre S&P 500 Endeksi Cuma günü itibariyle sert bir satış dalgası görmemesi halinde 200 seans boyunca zirve seviyesinden %5’in üzerinde düşüş gerçekleştirmemiş olacak. Bu aynı zamanda endeksin 404 seans boyunca zirve seviyesinden %5 ve üzeri düşüş göstermediği 2016 yılından bu yana en güçlü performansını gösterecek.

Borsaların bu derecede dirençli bir dönem geçirmesi oldukça nadir. S&P 500’de tarih boyunca %5’lik geri çekilme olmadan gerçekleşen bu denli uzun ralliler sadece sekiz kez meydana geldi.

Borsaların Kovid-19 krizinin ardından iyileşerek daha yüksek seviyelere ulaşması borsa yatırımcılarının endişe duvarına yaklaşmasına neden oluyor. Yatırımcılar gelirini ve kârını piyasanın geri kalanından daha hızlı bir şekilde artırması beklenen alanlar arasında sürekli bir biçimde dolaşıyor. Amaçlarıysa korona virüs sırasında sert bir kriz yaşayan ABD ekonomisinin toparlanması sürecinden yararlanmak.

New York Borsası’nda pazartesi günü görülen alımlar Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin 2021’in başından bu yana sırasıyla 35. ve 49. rekor kapanışını yakalamasını sağladı. Bu sırada teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise 5 Ağustos tarihinde yakaladığı rekor seviyesinin %2,5 oranında uzağında kaldı.

Hisse senetleri piyasalarındaki rallinin sonsuza kadar sürmeyeceği endişeleri tüm yatırım çevrelerinde hissediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bu tip boğa piyasalarının ardından S&P 500 Endeksi bir sonraki yıllık performansında ortalama %6,5 oranında yükseliş gösteriyor. Ancak endeks iki yıllık süreçte ortalama %27,4 ve 5 yıllık süreçte ise ortalama %64’lik getiri sağlıyor. Söz konusu uzun vadeli performansların sayısı oldukça sınırlı olduğundan ve geçmişe ilişkin verilerin geleceğe ilişkin hiçbir belirleyici nitelik taşımamasından dolayı analistler yatırımcıları uzun vadeli hisse senetleri stratejilerine bağlı kalmaları konusunda uyarıyor.

Wall Street’te ‘Kara Pazartesi’ korkusu

 

Piyasalar risk almaktan çekiniyor

 

Çip krizi: Japon devi üretim bantlarını durduruyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BN20 Ağustos 2021 12:33

    Zaten balon oldu.

  • Hamdi 20 Ağustos 2021 12:27

    Madem öyle Hazır borsada bir sürü balon 🎈 varken, düşsün de Gerilim bitsin

  • Mehmet Baydar20 Ağustos 2021 11:42

    Yani herkeste bir korku var. Ya düşerse korkusu. 1,5 yıldır yükseliyor. Türkiyedede böyle, Avrupa’da da. . Düşerse sağlam düşeceği kesin.

  • Patlamayın20 Ağustos 2021 11:34

    Bovespa ile aramızdaki fark tam kapanıyordu biz yine gazladık yukarı yine aynısı olacak ya onlar yanımıza gelecek biz bekleme moduna gireceğiz veya biz düşüp yanlarına gideceğiz şu anda fark devasa bizim lehimize şimdi yüksekmiyiz düşükmüyüz karar verin bana göre pahalıyız 3-5 hisse hariç onlarda bankalar ve bir iki holding inşaat hepsi bu…..

  • Jal 20 Ağustos 2021 12:26

    Düşmesi tek yok görünüyor.