E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
09 Temmuz 2021 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün kaydedilen düşüşlerin artından yeni güne toparlanarak başladı. Endekslerde yükselişi ekonomik toparlanmaya duyarlı hisse senetleri sürüklüyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,98 yükselişle 34.758,37 puanda, S&P 500 Endeksi %0,65 yükselişe 4.348,80 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,18 artıda 14.585,37 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0482 yükselişle %1,346 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri önceki gün gerçekleşen düşüşlerin ardından yeni güne toparlanma hedefiyle başladı. Perşembe günkü düşüşlerde korona ekonomik toparlanma sürecinin sekteye uğradığına ilişkin endişeler etkili olmuştu. Haftanın son işlem günündeyse ABD borsaları yeniden açılma ekonomisinden yararlanan hisse senetleri ve finans hisseleri liderliğinde kayıplarını toparlamaya çabalıyor.

Cuma günü açılışta kurvaziyer gemi şirketleri Royal Caribbean ve Carival hisseleri %2’nin üzerinde yükselişlerle güne başladı. Havalimanı şirketleri American Airlines ve United Airlines hisseleri %1’in üzerinde yükseldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu sektörler korona virüs sonrası ekonomi toparlanmadan pozitif yönde en fazla etkilenmesi beklenen sektörler arasında yer alıyor.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri yeni güne yükselişle başladı. Bu artış yatırımcıların ekonomideki yavaşlama endişelerini bir nebze de olsa azalttı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Perşembe günü %1,25'le en düşük seviyesinde gerileyerek yatırımcıları dehşete düşürmüştü.

CNBC’nin haberine göre Perşembe günkü kayıplar, son derece bulaşıcı olan korona virüsün delta varyantının yayılması ve küresel ekonomik toparlanmayla ilişkili endişeler sebebiyle gerçekleşti. Japonya’nın korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla olağanüstü hal ilan etmesi ve Tokyo’da yapılacak Olimpiyat Oyunları’nın seyircisiz yapılacağının açıklanması borsalardaki endişeleri körükledi.

Borsalarda satışların nedeni ‘büyüme korkusu’ mu?

 

Analistler açıkladı, küresel borsaların düşüş nedeni

 

Morgan Stanley’den teknoloji hisseleri için balon uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)