E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAnalistler açıkladı, küresel borsaların düşüş nedeni---

Analistler açıkladı, küresel borsaların düşüş nedeni

Analistler açıkladı, küresel borsaların düşüş nedeni
09 Temmuz 2021 - 13:55 borsagundem.com

Geçtiğimiz gün yaşanan küresel borsalardaki düşüş yatırımcılarda ekonomik toparlanma sürecinin bittiğine yönelik endişelere yol açtı. Analistler borsalardaki hareketliliği değerlendirdi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs krizinin yeniden etkilerini hissettirmesinin ardından küresel borsalar Perşembe günü adeta duvara çarptı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre borsalardaki düşüşün en önemli sebeplerinden birisi de Tokyo’da yeniden artan vaka sayıları nedeniyle Japonya’nın olağanüstü hal ilan etmesi ve Olimpiyat Oyunları’nın seyircisiz yapılacağının açıklanmasıydı.

CNBC’nin ünlü borsa analisti Jim Cramer borsaların bir sonraki adımda hangi yöne gideceği konusunda açıklamalarda bulundu. Cramer Japonya’nın kararına ilişkin, “Hükümet seyircisiz oynanacak açıklamasında bulunduğunda borsalar inanılmaz bir darbe aldı. Bunun yanında bir de delta var. İnsanlar neyin geldiğinin farkında ve hala tamamen aşı karşıtı olan eyaletler bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

JP Morgan Varlık Danışmanlığı Birimi Küresel Borsa Stratejisti Gabriela Santos borsaların orta vadede dengesini bulacağını düşünüyor. Santos açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bana kalırsa bazı varlıklar için benzersiz dinamikler oluştu. Ancak bunun daha makro ekonomiyle ilgili bir hikayesi var. Bu sadece varyantlar ve kısıtlamalarla alakalı değil. Daha çok normalleşen ekonomi ve bilançolar için doğru fiyatları ödüyoruz gibi görünüyor.

Özellikle ilk etkilenecek piyasa olan ABD Hazinesi getirilerine bakıldığında oldukça bozulmuş bir piyasa görüldüğünü düşünüyorum. ABD Merkez Bankası’nın ABD Hazinesi net tahvil ihracının %100’ünü satın aldığı bir zaman dilimindeyiz. Geçtiğimiz on yılda parasal genişleme dönemi de dahil olmak üzere böyle bir şeye tanık olmadık. Bu yatırımcıların tahvil getirilerindeki düşüşe hazırlıksız yakalandığı ve kayıplarını kısa vadede telafi etmek için çırpındığı bir ortam.

Bana kalırsa gelecek altı, 12 veya 18 ay içerisindeki borsaların görünümü daha iyi olacaktır. Bu yavaşça görülecek bir iyileşme olacak. Borsaları daha yükseğe çıkaracak olansa bilanço beklentilerinin yukarı yönlü revize edilmesidir. Normalleşen bir ekonominin etkilerinin hissedilmeye devam edilmesini bekliyoruz. Sadece bilançolarla getiriler sağlam kalamayacaktır. Zira ekonomide birden fazla alanda daralma söz konusu.”

Allianz Baş Ekonomik Danışmanı ve Gramercy Fonu Başkanı Mohamed El-Erian borsalardaki en son hareketlilikle temel veriler arasında bağlantı kurmanın zor olduğunu belirtiyor. El-Erian açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bu teknik bir konu ve çok fazla tahmin yürütmek için çok erken. Borsadaki hareketler temel verilerden değil daha çok teknik verilerden kaynaklanıyor. Ancak tüm bunlara karşın henüz piyasalara bakıp, ‘Teşvik paketi hikayesinin sonuna geldik. Bu likidite dalgasının bir sonu’ diyecek kadar ileriye gitmek için çok erken.”

 

Morgan Stanley’den teknoloji hisseleri için balon uyarısı

 

Bir sonraki ayı piyasası ne kadar sürecek?

 

Goldman Sachs’tan sürpriz kripto tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)