E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
25 Ekim 2022 - 17:16 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar dev sermayeli teknoloji şirketlerin bilançolarını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları teknoloji şirketlerinin kritik bilanço rakamlarını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 artışla 31.540,10 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 artışla 3.817,18 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,96 yükselişle 11.057,42 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1622 düşüşle %4,085 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarında yatırımcılar bugün açıklanacak Alphabet ve Microsoft’un bilanço rakamlarına kilitlenmiş durumdalar. Ünlü Meksika mutfağı restoran grubu Chipotle Mexican Grill de gün içerisinde bilançosunu paylaşacak.

Geçtiğimiz gün UPS, 3M ve General Motors beklenenin üzerinde bilançolar paylaşarak ABD borsalarındaki yükselişi destekledi. UPS ve GM hisseleri açılışta sırasıyla %3,63 ve %1,54 yükseliyor. Beklentileri aşan bilançosuna rağmen 3M hisseleri ise %0,30’lük düşüşle işlem görüyor. Coca-Cola da beklenenin üzerinde bilanço paylaşan şirketler arasındaydı. Hisse açılışta %1,11 değer kazandı.

Bilanço sezonu şimdiye kadarki performanslara bakıldığında şirketlerin beklenenden daha iyi durumda olduğunu kanıtladı. Söz konusu karamsar beklentiler şirketlerin dolardaki yükselişten ve diğer büyüme odaklı endişelerden etkileneceği öngörülerinden kaynaklanıyordu. Şirketlerin korkulanın aksine iyi bilançolar paylaşması uzmanlara göre hisse senetleri rallisi için bir potansiyel oluşturabilir.

CNBC’nin haberine göre, CFRA Baş Borsa Stratejisti Sam Stovall, “Bilançolar gerçekten de bir miktar düştü. Yatırımcılar %2’lik düşüş yerine yüzde 2’lik yükseliş gördüğü için mutlu olabilir ancak 2023 tahminlerinde de düşüşler görüyoruz. Kısa vadeli bir ayı piyasası rallisi görsek bile muhtemelen ayı piyasası etkilerini hissettirmek zorunda olacak" ifadelerine yer verdi.

Bilanço sezonunda çarşamba günü Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms, perşembe günü de Amazon ve Apple çeyrek sonuçlarını paylaşacak. Şirketlerin hacimleri ve piyasa kapitalizasyonu göz önüne alındığında güçlü bilançoların borsaları ileriye taşıması da muhtemel gözüküyor.

New York merkezli sermaye yönetimi şirketi Liquidnet’in Amerika Birimi Piyasa Yapısı Başkanı Jeff O’Connor borsalara ilişkin açıklamasında, “Piyasa gerçek fiyat volatilitesine alıştı, neredeyse duyarsızlaştı. Vahşi fiyat hareketleri ticaret koşullarını çok daha zor hale getiriyor” ifadelerine yer verdi.

ABD'de konut fiyatları sert düştü

 

Küresel borsalarda kâbus bitmedi: İşte ayı piyasasının 9 aşaması

 

Kriptoda ‘parti’ bu hafta başlayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)