E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda ‘parti’ bu hafta başlayabilir---

Kriptoda ‘parti’ bu hafta başlayabilir

Kriptoda ‘parti’ bu hafta başlayabilir
25 Ekim 2022 - 13:25 borsagundem.com

Kripto para piyasası yeni oyuncuları çekmeye başlıyor. Talepteki bu kıpırdanma ve yönün belirsiz olması yakında büyük bir hareket olacağını gösteriyor olabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında sadece Bitcoin değil, Ethereum ve Dogecoin de hafta sonu itibariyle belirgin sıçrayışlar gerçekleştirdi. Bu da yatırımcıların gözünde kripto paralarda ani ve kalıcı bir yükseliş ihtimalini artırdı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasa değerinin yüzde 2,2 oranında arttığı Pazar günü kripto piyasasının en hacimli parası Bitcoin, 19.500 dolar seviyesinin üzerini görse de orada tutunamadı ve şu an için 19.300 seviyelerinde işlem görüyor. Talepte yaşanan ufak kıpırdanmayla piyasa değerini 943,75 milyar dolara çıkaran piyasada, 1 trilyon dolar seviyesinin yeniden geçilmesi için uzun süre beklemeye gerek olmadığı düşüncesi analistler tarafından paylaşılıyor.

Devasa satış dalgası önlendi

Benzinga’dan Shivdeep Dhaliwal’in haberine göre, piyasa değeri bakımından en büyük iki kripto para olan Bitcoin ve Ethereum’un, haftaya girerken diğer riskli varlıklarda yaşanan artışlara kıyasla daha kendinden emin bir seyir izlediği görüldü. Bu süreçte S&P 500 ve Nasdaq ise sırasıyla yüzde 0,5 ve yüzde 0,75’lik artışlar kaydetti.

ABD merkezli OANDA şirketi Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, tahvil piyasasında büyük bir tersine dönüşün Bitcoin'de yaşanacak devasa bir teknik satış dalgasını önlediğini söyledi. Moya, “Bitcoin'in başı beladaydı ancak oradan kurtulmayı bildi. Eğer risk iştahı sağlıklı kalabilirse, Bitcoin’in 19.000 dolar seviyesinin üzerinde konsolide olmaya devam etmesi gerekiyor” dedi.

Korku endeksinde düzelme

Alternative.me tarafından ölçülen ‘Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ ise haftaya girerken, geçen haftaki seviyesi olan 20'ye kıyasla 22'ye yükselerek marjinal bir iyileşme kaydetti. Endeks yine de ‘Aşırı Korku’ sinyali vermeye devam ediyor. Endeksteki 0 değeri ‘Aşırı Korku’yu, 100 ise ‘Aşırı Açgözlülüğü’ temsil ediyor.

Direncin kırılmasıyla parti başlayabilir

Ünlü kripto para analisti Michaël van de Poppe ise Bitcoin'in hala giderek daralan bir aralıkta ‘sıkışmış’ olduğunu ve bu seyrin devam etmesi halinde önümüzdeki haftanın aralığın dışına çıkmayı kaçınılmaz hale getirdiğini söyledi.

Van de Poppe, 19.591.51 dolar seviyesini ‘nihai direnç’ olarak izlediğini belirterek “Kırılması gerekiyor. Bu seviyenin kırılması halinde Bitcoin’de ve kripto piyasalarının genelinde parti başlayabilir” şeklinde görüş bildirdi.

Yatırımcılar, kripto para piyasalarının seyri için Ekim ayı imalat ve hizmet satın alma yöneticileri endekslerini sabırsızlıkla bekleyecek. Yatırımcıların yakından izleyeceği bir başka veri ise büyük teknoloji şirketlerinde gelen üç aylık karlılık açıklamaları olacak.

Büyük hareket çok yakın

Öte yandan, kripto para yatırımcısı Justin Bennett ise talepte yaşanan hafif kıpırdanmanın ve yükselişin ‘kısmen tersine çevrilmesini’ bekliyor. Kripto para analisti Bennett, “Cuma günü başlayan hafta sonu boyunca yaşanan yukarı yönlü hareketle ilgili çok fazla yükseliş söylemi görüyorum ancak piyasaların kırıldığını söylemek şu an için acelecilik olur” şeklinde görüş bildiriyor.

Veri analizi şirketi Glassnode kurucuları Jan Happel ve Yann Allemann ise Bitcoin'in gelen verilere ve makro ortama duyarlı bir seyir izlediğini söylüyor. Glassnode kurucuları, “Talep henüz yeterli düzeyde değil ve piyasada yön belirsiz. Bu da yakında büyük bir hareket olacağını gösteriyor” şeklinde konuşuyor.

SEC agresifleştikçe kriptoya talep artıyor

 

Türkiye kripto para piyasasında zirvede

 

Kriptolar hisse piyasalarına paralel hareket ediyor 

 

Kripto piyasasının anahtarı bankaların elinde

 

Kripto, ticarette ezberleri bozacak

 

Bitcoin’de yükseliş yakın olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)