E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı---

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı
17 Ağustos 2020 - 16:55 borsagundem.com

New York Borsası pazartesi gününe yükselişle başladı. Wall Street’te S&P 500 ve Nasdaq üç haftadır devam eden yükselişini sürdürmeyi hedefliyor

ABD borsaları haftaya yükselişle başladı. Wall Street geçtiğimiz haftanın kazançları üzerinde yükselmeye çalışıyor ve S&P 500 bir kez daha 19 Şubat tarihli rekoru kırmayı hedefliyor. Açılışın ardından, Dow Jones endeksi yüzde 0,23, S&P 500 endeksi yüzde 0,32 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,58 değer kazandı.

Analistler, piyasaların yeni haftada, korona virüs (Kovid-19) salgını ile ABD ve Çin arasındaki gerileme ilişkin gelişmelerin yanı sıra, ABD Merkez Bankası'nın çarşamba günü yayımlayacağı Federal Açık Piyasa Komitesinin 28-29 Temmuz'da gerçekleştirdiği son toplantısına ait tutanakları takip edeceğini belirtti.

Facebook, Amazon, Apple Alphabet ve Microsoft hisseleri en az % 0,5 değer kazanarak Nasdaq 100 endeksini yükseltti. S&P 500’de Warren Buffett’in şirketi Berkshire Hathaway'in şirketin banka hisselerinin bir kısmını satarak Barrick Gold'un hisselerini satın almasıyla altın şirketi %10'luk bir yükseliş kaydetti.

S&P 500 ve Nasdaq endeksleri üç haftalık yükseliş serisinin ardından yeni bir haftaya girdi. Dow Jones endeksi de haftalık kazancın ardından yeni bir haftaya başlıyor.

Tüm bu kazanımlara rağmen S&P 500 geçtiğimiz hafta 19 Şubat tarihli rekoru bir türlü kıramadı. S&P 500 Cuma günü gün içi seans rekorunu kırarak 3.393 puan rekorunun sadece %0,6 aşağısında kapanış yaptı.

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı

 

ABD borsalarına bilanço desteği

 

Hisse senetlerini vurabilecek üç büyük sürpriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)