E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıWarren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı---

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı
17 Ağustos 2020 - 09:47 borsagundem.com

Altın yatırımlarına karşı olarak bilinen Wall Street’in en ünlü yatırımcısı Warren Buffett, banka hissesi satarak altın yatırımı yaptı. Yatırım çevreleri Buffett’nin ABD ekonomisinin geri dönüşünden şüphe ettiğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffet altın yatırımcılığının karşısında bir isim olarak bilinir. Efsane yatırımcı birçok kez altının verimi olmadığını ve Amerikan yatırımcılarının hırsıyla baş edemeyeceğine dair ifadeler kullanmıştır. Buffett bir yazısında, “Bu gezegendeki parlayan şeylere nasıl davrandığımızı gören Mars’taki herhangi birisinin kafası karışırdı” ifadelerine yer vermişti.

Buna karşın Marketwatch’un haberine göre Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway şirketi bir altın firması olan Barrick Gold’un 563 milyon dolarlık 21 milyon adet hissesini satın aldı. Buffett bu satın alma işlemini yaparken ABD bankaları Wells Fargo ve JP Morgan Chase hisselerinin bir kısmını sattı.

Altın yatırımcıları ve Wall Street çevreleri internet üzerinden yaptıkları yorumlarda Buffett’nin bu hamlesinin piyasalarda keskin bir değişikliğe işaret ettiğini konuşuyorlar.

Popüler borsa bloğu Zero Hedge, Buffett’nin yeniden pozisyon almasını değerlendirerek, “Bu sinyal ‘Omaha Kâhini’nin sessizce ABD’deki ekonomik iyileşmenin aleyhine bahis oynadığından başka bir işaret değil” sözlerine yer verdi.

Blog yazısında bu iddialı fikrin açıklaması için “Ünlü altın karşıtı yatırımcı kredi odaklı Amerikan ekonomisinin bel kemiği olan bankaları terk ederek altın madencilerini tercih etti” ifadeleri kullanıldı.

Altın ve ayı piyasası yatırımcıları ise yatırım hamlesine ilişkin kendi sonuçlarını çıkarıyorlar. Berkshire’in bu olağandışı hamlesine karşın şirket halen çok yüksek miktarda banka hissesine sahip. Buffett geçtiğimiz ay Bank of America hisselerine büyük miktarda yatırım yapmıştı.

Sermaye yönetim danışmanlığı firması Sitka Pacific’in Yatırım Danışmanlığı Temsilcisi Mike Shedlock kişisel blogunda yazdığı yazısında habere ilişkin oldukça farklı bir yorumda bulundu. Shedlock yazısında ses getiren piyasa hamlesini, “Buffett finans şirketlerinin Kovid nedeniyle zorda olduğunu biliyor ve Barrick temettü veriyor” ifadeleriyle oldukça net bir biçimde açıkladı. Shedlock yorumunda Barrick’in tüm yatırım pastasının sadece bir payı olduğunu ve Buffett’nin Amazon veya Apple hisselerini satmadığını vurguladı.

Shedlock yorumunda bu durumun altın için temel bir değişimi ya da güçlü bir çöküşü ifade etmediğini belirtiyor. Yatırım danışmanı Buffett’nin hamlesine ilişkin “Bu, yakın zamandaki geri çekilmenin ardından potansiyel olarak bir satış sinyali” dedi. Yatırım hamlesinin ardından vadeli piyasalarda Barrick Gold hisseleri %8 yükseldi.

Altın haftaya nasıl başladı?

 

Tepki alımlarının yeniden güç kazanması bekleniyor

 

Japon ekonomisinden sert daralma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI17 Ağustos 2020 22:13

    Altın kendini hissettirdi hemen bugün % 2 artış yaptı.

  • vay be17 Ağustos 2020 11:55

    Warren Buffett alıyor biz de alalım! bu da ky gibi trene son binenlerden...

  • Kartal 17 Ağustos 2020 11:18

    Kıl ağarmış hala yatırım derdinde 😁

  • EKRİST17 Ağustos 2020 20:12

    sen şahsi düşünüyorsun sen veya ben bu adam gibi düşünse idik islam dini bugün ki hali böyle olmaz idi.adam yahudi bak 6 milyonluk israil dünya ya neden kök söktürdüğüne.