E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetlerini vurabilecek üç büyük sürpriz---

Hisse senetlerini vurabilecek üç büyük sürpriz

Hisse senetlerini vurabilecek üç büyük sürpriz
17 Ağustos 2020 - 16:39 borsagundem.com

Bank of America hisse senedi piyasasının yeniden yükselişini tehdit edebilecek üç etkili sürprizi açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her ne kadar S&P 500 yeni bir rekor seviyeye ulaşmak üzere olsa da, hala bazı riskler var. Örneğin, korona virüs sonrası normalleşme döneminde yaşanabilecek bir gecikme ya da Kasım ayında yapılacak çekişmeli bir başkanlık seçimi, Bank of America’ya göre hisse senedi piyasasının yeniden yükselişini tehdit edebilir ve düzeltmeye neden olabilir. 

ABD’deki meclis üyeleri bir çıkmazın içinde ve yeni korona virüs destek paketinde uzlaşı sağlayamıyor. Senato konuyu yakın zamanda Eylül’e kadar ertelediğinden, bu konuda bir anlaşmaya varmak haftalarca sürebilir. 

Bank of America’nın Forbes’a yaptığı açıklamada, “ilerlemenin durması, meclisin hedefinden şaşmış olabileceğini gösteriyor” diyerek ekledi, “meclis üyelerini ancak bir piyasa düzenlemesi dogmatik uykularından uyandırabilir.”

Piyasaları tehdit eden ikinci bir riskse başkanın temsilciler meclisi tarafından seçilme ihtimali: genişletilmiş oy verme prosedürleriyle ilgili endişeler, oy pusulalarının posta yoluyla gönderilmesi ya da tartışmalı eyaletlerde yapılacak yeniden sayımlar, seçim sonuçlarının ertelenmesine neden olabilir. Bu durum da yatırımcılar için yeni bir belirsizlik oluşturabilir. 

Eğer bu durum gerçekleşirse, “eyalet yetkilileri seçmenlerini teyit etmeyi reddedebilir” yani anayasaya göre, temsilciler meclisi bir başkan seçmek zorunda kalabilir. Ancak her bir eyalet delegesinin bir oy hakkı olduğu düşünüldüğünde, “cumhuriyetçiler yüksek ihtimalle çoğunluğu elinde tutacak.”

Piyasaları etkileyebilecek üçüncü bir etkense, Bank of America’ya göre bir aşı sürprizi: altı aday halihazırda büyük kapsamlı 3 fazlı testlerde ve bazıları seri üretime geçmek üzere.

Ancak finansal varlıklar henüz 2021 için “normale dönüşü” fiyatlamadı. Şirkete göre “göz önünde bulundurulması gereken risk, yakın zamanda çıkacak olan herhangi bir aşının deflasyonal savunmalardan önemli bir stratejik rotasyonu alevlendirmesi.”

Bank of America analistleri yaptıkları son açıklamada, “herkes seçime engel olmaya çalışırken, yılın üçüncü çeyreğinde bir alım fırsatına hazırlanın” diyor.

ABD’nin ekonomik iyileşme sürecinin daha çok uzun zamana ihtiyacı olsa da, piyasalar Mart ayındaki korona virüs düşüşünden güçlü bir şekilde çıktı. Birçok yatırımcı gelecek yıla bakarak, 2021’de aşının küresel anlamda erişilebilir olacağını tahmin ediyor. Dahası, ikinci çeyrekteki şirket kazançları, yatırımcıların korkularını yersiz çıkararak olumlu bir şaşkınlığa neden oldu. S&P 500’de gelirlerini açıklayan 457 şirketten neredeyse %82’si beklentilerin üzerine çıktı. Şirketlerin yalnızca %16’sının beklentileri karşılayamadığı Refinity verilerilerine göre, 1994 yılından bu yana kayda geçen en yüksek değer oldu. 

S&P 500’ün yeni bir rekor değere ulaşması halinde, endeks tarihinde %30’luk bir düşüşten sonra en kısa sürede gerçekleşen iyileşme olacak.

New York Fed imalat endeksi beklentiyi karşılayamadı

 

ABD'de seçimler yaklaşırken anketlerde son durum

 

ABD ekonomisinde savaştan sonra bir ilk!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)