E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Rus hisselerini endeksten çıkardı---

ABD borsaları Rus hisselerini endeksten çıkardı

ABD borsaları Rus hisselerini endeksten çıkardı
05 Mart 2022 - 00:43 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali başlattığı gün Rus hisselerinin alım satımını askıya alan Dow Jones ve S&P, bu ülkenin hisselerini endekslerinden attı. Rusya gelişmekte olan piyasa statüsünden çıkarıldı

BORSAGUNDEM.COM

New York Borsası (Dow Jones, S&P) Rus hisselerini endekslerinden atma kararı aldı. 

New York Borsası yetkilileri Rusya'da listelenen veya yerleşik tüm hisse senetlerini endekslerinden çıkardıklarını ve aldıkları kararın bu ülkeyi küresel ekonomiden daha da izole ettiğini söyledi.

S&P Dow Jones Endeksleri Şirketi'nden yapılan açıklamada, aynı zamanda Rus-Amerikan tevdi makbuzlarını etkileyecek silme işleminin çarşamba günü açılıştan önce aktif hale geleceğini duyurdu. 

Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin işletmecisi olan şirket, Rusya'yı gelişmekte olan piyasalar statüsünden çıkaracaklarını ve ayrı bir grup olarak kategorize edeceklerini de açıkladı. 

Söz konusu hamle, Rusya'nın Ukrayna'daki Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santraline saldırmasının ardından gerçekleşti. ABD'nin Kiev Büyükelçisi söz konusu saldırıyı savaş suçu olarak nitelendirdi. 

28 ŞUBAT'TA ASKIYA ALINMIŞTI

ABD borsaları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hareketinin ardından 28 Şubat'ta Rus hisselerinin işlem gördüğü borsa yatırım fonlarını askıya almıştı. 

ABD borsasında Rus hisselerinin alım satımı durduruldu

 

Ruslar Zaporijya nükleer santralini ele geçirdi

 

"Rusya'nın nükleer santral saldırısı savaş suçu"

 

Piyasalar nükleer serpinti konusunda endişeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)