E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları resesyonla yüzde 23 düşebilir---

ABD borsaları resesyonla yüzde 23 düşebilir

ABD borsaları resesyonla yüzde 23 düşebilir
22 Haziran 2023 - 15:44 borsagundem.com

Goldman Sachs ABD’de bir resesyon gerçekleşmesi halinde S&P 500 Endeksi’nin %23 düşebileceği konusunda uyardı. Banka resesyon olmasa dahi gelecek yıl endekste %14’lük bir düşüşün yakın olduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları 2023’ün başından bu yana güçlü bir yükseliş gösterdi. Wall Street devi Goldman Sachs da yükseliş eğiliminin devam ettiğini düşünüyor. Ancak dev banka ABD’nin bir resesyona düşmesi ihtimaline karşın yatırımcıların kendilerini korumaya alması gerektiği konusunda uyarıyor.

Bankanın temel beklentilerine göre ABD borsalarında S&P 500 Endeksi gelecek 12 ay içerisinde %7 yükselecek ve 4.700 puana ulaşacak. Ancak Wall Street devi dörtte bir ihtimalle gerçekleşecek resesyon ihtimaline ilişkin öngörülerini de paylaştı.

Insider’ın haberine göre eğer ABD’de bir resesyon ortaya çıkarsa S&P 500 Endeksi 3.700 puana kadar gerileyebilir. Goldman Sachs ekonomistleri söz konusu senaryoyu yatırımcıların hazırlıklı olması gereken bir ihtimal olarak paylaştı.

Banka notunda, “Bir resesyon senaryosunda potansiyel %23’lük düşüşe karşı korunmak için opsiyon piyasasını kullanırken özkaynaklara yönelik yukarı yönlü yatırımlarımızı sürdürmeyi tercih ediyoruz” denildi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs uyarısı S&P 500 Endeksi’ndeki büyük teknoloji hisselerinin yönlendirdiği bir boğa piyasası devam ederken yapılıyor. Goldman analistleri göre rallinin piyasa tabanının geniş olmaması tarihsel olarak S&P 500 Endeksi’ndeki önemli düşüşleri de beraberinde getiriyor.

Analistler boğa piyasasına göre konumlanmış opsiyon işlemlerinin kalabalıklaşması nedeniyle piyasaların daha fazla yukarı yönde ilerleme ihtimalinin sınırlı olduğunu belirtiyor. Yatırımcılar mart ve mayıs ayları arasında iyi bir şekilde konumlanmış olsa da Goldman Sachs mayıs ayı sonundan itibaren tek bir hisse senedi için çok fazla ödeme yapıldığını tespit etti.

Borsaların halihazırda ABD’deki büyüme beklentilerindeki iyimserliği fiyatlaması ve yatırımcıların artan özgüveni 2023 boyunca hisse senetlerine yatırımlarını artırdığı anlamına geliyor.

Banka analistleri özkaynak değerlemelerinin hem mutlak hem de göreceli olarak yüksek seviyelerde olduğunu, fiyat kazanç oranlarınınsa 19 kat üzerinden işlem gördüğünü belirtiyor. Analistlere göre tarihsel perspektiften bakılırsa S&P 500 Endeksi yüksekten işlem gördüğünde bu yükselişi bir sonraki yıl %14’lük bir düşüş takip ediyor.

Resesyon tahminleri güçleniyor

 

İngiltere Merkez Bankası faiz artırdı

 

Fed faizleri artırmakta gerçekten geç mi kaldı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Haziran 2023 11:08

    Dikkatli olun dostlar büyük bir düzeltme olacak borsa da yakın tarihte eylülden önce girmeyin derim.

  • ALİ TEL23 Haziran 2023 10:23

    Kralı gelse bizim borsamızı artık düşüremez.yabancılar gelsin diye hem faiz artışı yapıldı hemde kuru patlattılar.döviz bazında borsamız beleşşşşşş