E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle kapandı---

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları karışık seyirle kapandı
19 Kasım 2021 - 00:43 borsagundem.com

Dow Jones, Cisco hisselerindeki düşüşün öncülüğünde günü ekside kapadı. Enflasyon endişelerine rağmen S&P 500 ve Nasdaq günü rekor kırarak artıda tamamladı

ABD borsaları perşembe gününü karışık bir seyirle kapadı. Devam eden enflasyon endişelerine karşı sağlam kurumsal kazanç sonuçları yatırımcılar üzerinde etkili oldu. 

Kapanışta Dow Jones Endeksi, 60.10 puan ve yüzde 0,17 azalarak 35.870,95 puana geriledi. 

S&P 500 Endeksi ise 15.87 puan ve yüzde 0,38 artışla gün sonunda 4.706,64 puana yükseldi. Nasdaq Endeksi de 72.14 puan ve yüzde 0,45 kazançla günü 15.993,7 puanla tamamladı. Böylece, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri kapanışta rekor kaydetti.

Endeksler, perakende ve teknoloji şirketlerinin güçlü gelen finansal sonuçlarına rağmen enflasyon endişelerinin etkisiyle karışık bir seyir izledi.

ABD'de büyük perakende zincirleri üçüncü çeyrek bilançolarını açıklamaya devam ederken, Walmart, Home Depot ve Target'ın ardından Macy's ve Kohl's gibi firmaların finansal sonuçları da beklenenden iyi geldi. Ayrıca çip üreticisi Nvidia da gelirinin yüzde 50 arttığını duyurdu.

Ekonomik veri tarafında ise ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı beklenenden az olmasına rağmen düşüşünü 7'nci haftaya taşıdı. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 13 Kasım ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 1.000 azalarak 268 bine geriledi.

Philadelphia Fed İmalat Endeksi de kasımda piyasa beklentilerinin üzerinde artış göstererek 7 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam ederken, New York Fed Başkanı John Williams, ABD'de enflasyonun daha geniş tabanlı hale geldiğini ve gelecekteki fiyat artışlarına ilişkin beklentilerin arttığını belirtti.

Fed'de güvercin tonlu görüşleriyle bilinen Chicago Fed Başkanı Charles Evans ise enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi halinde gelecek yıl para politikasında yapılacak düzenlemelere karşı "açık fikirli" olacağını ifade etti.

Yatırımcılar ayrıca Başkan Joe Biden'ın Fed başkanı adayı hakkında resmi açıklamasını beklemeye devam ediyor ve en olası adaylar mevcut Fed Başkanı Jerome Powell ve mevcut Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard başkanlık için 2 kuvvetli aday pozisyonunda.

ÇİN İLE İLGİLİ ALARM ZİLLERİ

Bu arada, Alibaba'nın keskin bir şekilde hayal kırıklığı yaratan üç aylık raporu ve tüm yıl için rehberliği kesintiye uğratması, şirket yöneticilerinin yavaşlayan tüketim eğilimlerinin altını çizmesiyle, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'deki büyümenin hızı hakkında alarm zillerini yükseltti. 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden az düştü

 

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)