E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
16 Ağustos 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Perakende zincirlerinin bilançolarının gündemi oluşturduğu piyasalarda Dow Jones Endeksi pozitif ayrıştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar Walmart ve Home Depot gibi perakende devlerinden gelen bilanço haberlerini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,16 yükselişle 33.968,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 düşüşle 4.287,83 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,68 düşüşle 13.038,97 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0725 yükselişle %2,859 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yüksek enflasyonun hane halklarına ve kurumsal şirketlere olan etkisini izleyen yatırımcılar ABD’nin en büyük perakende zincirlerinin bilançolarına odaklandı. Walmart ikinci çeyrek bilançosunda analist beklentilerini aşan hisse başı kazanç bildirdi ve ikinci yarı beklentisine bağlı kaldı. Walmart hisseleri açılışta %5 yükselişle işlem görüyor. Bir diğer ABD’li perakende devi Home Depot da ikinci çeyrek beklentilerini aştı ve 2022 yılı beklentilerini korudu.

Wall Street borsaları Pazartesi günü inişli çıkışlı bir seansı geride bırakmıştı. Pazartesi gününe düşüşle başlayan endekslerde keskin bir geri dönüş yaşandı. ABD borsaları haziran ayı ortalarından itibaren güçlü bir ralli yakaladı. Yine de bazı borsa uzmanları son kazanımları yeni bir boğa piyasasının başlangıcından çok bir ayı piyasası rallisi olarak görüyor.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı şirketi Beakley Advisory Group’un Baş Stratejisti Peter Boockvar, “İnsanlar içerisinde bulunduğumuz ekonomideki yavaşlama ve bunun şirket bilançoları ve kâr marjları için ne anlama geleceği konusunda yeterince hassas değiller” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte JPMorgan analistleri ayı piyasasının devam edeceği yönünde görüş bildiriyor. JPMorgan Avrupa ve Küresel Hisse Senetleri Stratejileri Başkanı Mislav Matejka Pazartesi günü müşterileriyle paylaştığı notta teknoloji ve diğer büyüme odaklı hisse senetlerinin yükselmeye devam edeceği tahminini paylaştı.

ABD’de perakende zincirlerinin bilanço sezonu, Çarşamba günü açıklanacak Target ve Lowe's raporlarıyla devam edecek.

JPMorgan’dan boğa tahmini: Ralli devam edecek

 

Boockvar: Resesyon ekonomiye hızla yayılıyor

 

ABD'de sanayi üretimi tahminleri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)