E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan’dan boğa tahmini: Ralli devam edecek---

JPMorgan’dan boğa tahmini: Ralli devam edecek

JPMorgan’dan boğa tahmini: Ralli devam edecek
16 Ağustos 2022 - 16:23 borsagundem.com

JPMorgan stratejistleri ABD borsalarındaki yükselişin devam edeceği tahmininde bulundu. Öngörünün sahibi olan baş stratejist Mislav Matejka temmuz ayı rallisini de tahmin edebilen az sayıdaki isimden birisi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'teki portföy yöneticileri ve borsa uzmanları arasında yoğun bir tartışma konusu ortaya çıktı: ABD hisse senetlerindeki çarpıcı yaz rallisinin ömrü tükenmek üzere mi, yoksa borsalardan elde edilen kazanımlar daha yeni mi başladı?

MarketWatch’un haberine göre, ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası olan JPMorgan borsalardaki rallinin devam edeceğini öngörüyor. Bankanın Avrupa merkezindeki hisse senedi analist ekibi Pazartesi günü müşterileriyle paylaştığı notta teknoloji ve diğer büyüme odaklı hisse senetlerinin yükselmeye devam edeceği tahminini paylaştı. Ancak bu tahminleri destekleyen argümanlar bazı yatırımcılar için sürpriz olabilir.

JPMorgan Avrupa ve Küresel Hisse Senetleri Stratejileri Başkanı Mislav Matejka ABD Merkez Bankası’nın (FED) Eylül ayındaki bir sonraki faiz artışının uzun vadeli ABD Hazinesi getirilerinin yönü kadar önemli olmadığını belirtti. Matejka bu sebeple bir sonraki FED faiz artırımının boyutuna odaklanmak yerine, yatırımcıların yükselen tahvil getiri eğrisine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. JPM ekibine göre ancak tahvil getirileri yükseldiğinde değerinin altındaki hisseler liderliği büyüme odaklı hisse senetlerinden alabilir hale gelecek.

Matejka araştırma notunda, “Anahtar uzun vadeli tahvillerin yönünde. Tahvillerin yıl ortasında pik noktasına ulaşması büyüme tarzı hisselerin geri dönüşü için büyük bir katalizör oldu” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarında büyüme odaklı hisselerin en önemli örneklerinden Amazon.com hisseleri yaz piyasa rallisinin liderlerinden birisi oldu. E-ticaret devinin hisseleri aynı zamanda piyasa liderliğini ele geçirmeden önce en fazla değer kaybeden hisse senetlerinden biriydi.

JPM ekibi, tahvil getirilerinin yeniden yükselmeye başlaması için, küresel ekonomik büyümedeki yavaşlamanın sona erdiğine yönelik işaretlerin görülmesi gerektiğine inanıyor. Çin’den gelen hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilerse yavaşlayan küresel ekonomik büyümeye ilişkin daha fazla kanıt niteliği taşıyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Çin Merkez Bankası hafta başında ekonomik toparlanmada yavaşlamaya işaret ederken piyasaya likidite sağlamak için faiz oranlarını indirmişti.

JPM ekibi, büyüme hisselerinin yıl sonuna kadar daha iyi performans göstermeye devam etmesini beklese de uzun vadede değer hisselerinin bir kez daha liderlik pozisyonunu üstleneceğini öngörüyor.

Ancak, 2022'nin ilk yarısını gölgeleyen acımasız piyasa satışlarıyla aynı döneme denk gelen değer hisseleri rallisinin aksine JPM analistleri bir sonraki rallide değer hisseleri daha iyi performans gösterirken diğer hisse senetlerinin genel eğiliminin bozulmadan kalacağını tahmin ediyor. Analistlere göre, bunun nedeni değer faktörünün tarihsel olarak yükselen piyasalarla ilişkilendirilmiş olmasıdır. 

Yaz rallisini tahmin etti

Wall Street’te çok az sayıda isim piyasaların bir sonraki adımda nereye gideceğine ilişkin isabetli tahminler yapabiliyor. Bununla birlikte JPM stratejistleri Marko Kolanovic ve Nikolaos Panigirtzoglou hisse senetlerinin yaz aylarında ayı piyasasından çıkacağını tahmin edebilen az sayıdaki isimler arasındaydı.

Büyüme hisselerinin liderliğini sürdürmesini bekleyen az sayıdaki Wall Street firmasından birisi olan JPMorgan aynı zamanda FED’in Eylül ayında 75 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmesini de bekliyor.

Ancak, son zamanlarda müşterilere savunma odaklı hisse senetlerine ve kurumsal kredilere geri çekilmesini tavsiye eden BlackRock Yatırım Enstitüsü de dahil olmak üzere hala temkinli kalan birçok finans devi bulunuyor. Pazartesi günü, BlackRock yatırımcıları ABD hisse senetlerindeki rallinin takip edilmeye değmeyeceği konusunda uyaran başka bir not yayınlamıştı.

Şimdiye kadar rallinin gücünü kaybedeceğine yönelik çok az belirti görülüyor. Pazartesi günü düşüşle açılana ABD borsaları öğlene kadar yeşile dönmeyi başardı ve geçen yılın sonlarından bu yana en uzun yükseliş serisini uzatma yolunda ilerledi. ABD borsalarında vadeli endeksler Salı günü itibariyle açılış öncesinde %0,20’lik düşüşlerle işlem görüyor.

Piyasalar Fed öncesinde volatil seyrediyor

 

Boockvar: Resesyon ekonomiye hızla yayılıyor

 

Boğa piyasası geri mi dönüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gur16 Ağustos 2022 23:58

    THY alin diyorum..caniniz isterse..arastirin..inceleyin.elin adami hisseleri topluyor siz bakiyorsunuz.

  • Mahmut16 Ağustos 2022 22:27

    Değerine ulaşamayan hisseler var. Ozellikle turizm ve havacılık sektörü canlanmaya başladı. Aciklanan bilançolar baya güzel gibi. Büyümeye odaklı olan hisseler yükselmeye devam edebilir. Yaklaşık 2 senedir covid salgini nedeniyle beklemeye geçmişlerdi ama şimdi canlanmaya başladılar