E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
28 Haziran 2021 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz hafta gerçekleşen yükselişlerin ardından yeni hafta karışık başladı. Yatırımcılar Biden’ın iki partili altyapı paketine ilişkin haber akışını değerlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Şubat ayından bu yana geçirdiği en iyi haftanın ardından yeni haftaya karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,34 düşüşle 34.317,55 puanda, S&P 500 Endeksi %0,01 artıda 4.281,05 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,56 yükselişle 14.441,23 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0400 düşüşle %1,488 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları Cumartesi günü ABD Başkanı Joe Biden’ın iki partinin uzlaştığı altyapı tasarısına ilişkin açıklamalarının ardından yeni güne iyimser bir havada başladı. ABD Başkanı açıklamalarında Demokratlar tarafından herhangi bir ek tasarının gelmesi halinde tasarıyı veto etmeyeceğini açıkladı. Cumhuriyetçi senatörlerse Pazar günü Biden’ın açıklamalarının ardından uzlaşmanın devam edebileceğini söyledi.

İki partinin uzlaştığını belirten Biden Perşembe günkü açıklamasında ABD çapındaki yolları, köprüleri, su yollarını ve internet altyapısını geliştirmek için milyar dolarlık anlaşmaya vardığını açıkladı. Demokratlarsa iklim değişikliği, çocuk bakımı ve sağlık hizmeti ücretleri ve eğitim gibi alanlarda kaynak sağlanmasını içeren ikinci bir yasa tasarısı için bastırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre altyapı tasarısı konusundaki ilerleme söz konusu yatırımların hayata geçmesinden fayda sağlayacak hisse senetlerinin yükselmesine yol açtı. Yatırım danışmanlığı şirketi Oppenheimer Asset Management’ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus konuyla ilgili açıklamasında, “Geçen hafta Washington’da yapılan iki partili altyapı anlaşmasının gerçeğe dönüşme şansı var gibi görünüyor. Bu program, istihdam yaratmada ülkeye yakın ve daha uzun vadede hizmet edebilir, ekonomik büyümeyi artırabilir, kurumsal gelir ve bilanço büyümesini destekleyebilir ve ABD'yi görece hala başında olduğumuz ancak olağanüstü bir biçimde rekabete dayalı olan 21. yüzyıla hazırlayabilir” ifadelerine yer verdi.

Altının kilogramı 495 bin liraya geriledi

 

Redditçiler ölüm döşeğindeki şirketleri hayata döndürdü

 

Açılış öncesi vadeliler fikir vermiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)