E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
22 Kasım 2022 - 18:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne Nasdaq hariç yükselişle başladı. Çin anakarasından gelen ölüm haberiyle endişelenen yatırımcılar ayrıca bugün FED yetkililerinden gelecek açıklamaları da takip ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Şükran Günü haftasının ikinci gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar Çin’in sıkı Kovid kısıtlamalarına ilişkin haberleri, FED yetkililerini ve bilanço haberlerini takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,53 artışla 33.877,35 puanda, S&P 500 Endeksi %0,29 artışla 3.961,26 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,34 düşüşle 10.986,80 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0589 düşüşle %3,775 seviyesinde değerleniyor.

Perakende şirketi Best Buy bilançosunda beklentileri aşmasının ve 2023 mali beklentilerini yükseltmesinin ardından hisse senetlerinde %9’luk yükseliş gördü.

Çin anakarasında hafta sonunda mayıs ayından bu yana ilk kez Kovid kaynaklı bir ölüm gerçekleşti. Haberin ardından ülkenin hastalığın bulaşmasını engellemek amacıyla katı kısıtlama uygulamalarını geri getireceği korkuları yatırımcıları etkiledi. Söz konusu kısıtlamalar dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde büyümeyi fazlasıyla olumsuz etkiliyor.

ABD borsaları pazartesi gününü de düşüşle bitirmişti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi 45 puan gerilerken S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla %0,4 ve %1,1 düşmüştü. Dow Jones’taki düşüşlerin büyük bir kısmı Disney’in Bob Iger’ı CEO olarak geri getirmesi ardından hisse senedinde görülen %6,3’lük yükseliş sayesinde sınırlanmıştı.

CNBC’nin haberine göre, yatırımcılar yeni günde ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin açıklamalarını izleyecek Kansas FED Başkanı Esther George ve St. Louis FED Başkanı James Bullard gün içerisinde yapacakları açıklamalarda FED’in bundan sonraki para politikasına ilişkin ipuçları paylaşacak.

Açıklanacak önemli ekonomik raporlar arasında Philadelphia FED’in imalat dışı işletme görünümü anketi ve Richmond FED’in imalat endeksi yer alıyor.

Yatırımcılar ayrıca zilden sonra HP ve Nordstrom'dan gelecek bilanço raporlarını izleyecek. Wall Street endeksleri, Şükran Günü tatili nedeniyle perşembe günü kapalı olacak ve cuma günü erken kapanacak.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Dolar 20 yılın zirvesinden geri dönüyor

 

Boğa piyasası için aşılması gereken 3 engel

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)