E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası için aşılması gereken 3 engel---

Boğa piyasası için aşılması gereken 3 engel

Boğa piyasası için aşılması gereken 3 engel
22 Kasım 2022 - 13:21 borsagundem.com

Yatırımcılar ayı piyasasının zorlu şartlarında hayatta kalmaya çalışıyor. Boğa piyasasının tekrar geri gelmesi için ise geçilmesi gereken üç önemli eşik bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar ayı piyasasında olmanın yorgunluğuyla hayatta kalmaya çalışıyor. Dip seviyelerin görüldüğüne yönelik umutlar tükeniyor ancak boğa piyasasının işaretleri de kendini göstermeye başlıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, S&P 500'ün yatırımcıları boğa piyasasının geri döndüğüne ikna etmesi için 3 büyük engeli aşması gerektiğini söylüyor.

Üç teknik seviye

Markets Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Bank of America (BofA) tarafından yatırımcılarla paylaşılan nota göre, borsanın yatırımcılara yeni bir boğa piyasası rallisinin gerçekleşebileceğini ve 2023'e kadar süreceğini kanıtlamak için yapacak çok işi bulunuyor. BofA analisti Stephen Suttmeier, şu anda S&P 500 için önemli bir direnç hedefi olarak işlev gören üç teknik seviyeyi izliyor. Suttmeier, piyasanın bu seviyeleri aşması halinde, yatırımcılar, neredeyse bir yıl süren uzun döngüsel ayı piyasasının ardından yeni bir boğa piyasasının başladığını düşünebilir.

Bu üç kırılma seviyesi, şu anda 40 haftalık hareketli ortalamayı temsil eden 4051, yıl boyu devam eden 2022 düşüş trendi çizgisini temsil eden 4.109 ve Ağustos ayında görülen en yüksek seviyeyi temsil eden 4.325 puanı içeriyor. S&P 500 Endeksi, şu an 3.949 puan seviyesinde görüyor.

Suttmeier’e göre, S&P 500’ün bu üç direnç seviyesinin üzerinde işlem görememesi halinde, yatırımcıların Ekim ortasından bu yana gerçekleşen rallinin bir ayı piyasası rallisinden başka bir şey olmadığı sinyalini alması gerekiyor çünkü Suttmeier, bu durumda endeksin bir dizi daha düşük yüksekler ve daha düşük dipler oluşturmaya devam edeceğini söylüyor.

Cesaret verici işaret

Suttmeier'e göre bu engellerin aşılacağına dair cesaret verici bir işaret bulunuyor; o da S&P 500'ün 3.900 kırılma seviyesinin üzerinde işlem görüyor olması. Suttmeier, “Günlük piyasa dalgalanması neredeyse her habere tepki veriyor. Bu nedenle yükseliş veya düşüş inancını sürdürmek zor. Bununla birlikte, S&P 500 kırılma seviyesini 3900 puanın üzerinde tutmayı başarıyor ve bu da yıl sonuna kadar yaşanması beklenen olası bir ralli ihtimalini destekliyor. Ancak kırılma, şu an için, kilit seviyelerin yukarısının yakalanmasının zor olduğunu kanıtlıyor” diyor.

Suttmeier, S&P 500, mevcut seviyesinden yüzde 10 yukarıda olan direnci kıramazsa, o zaman yatırımcıların kendilerini daha fazla düşüşe hazırlamaları gerektiğini söylüyor. Suttmeier, “Endeksin son düşük seviyesi olan 3.491'i yeniden test etme potansiyeli bulunuyor. Bu seviyeye geri dönüş ise yüzde 12'lik bir düşüşe karşılık geliyor” şeklinde konuşuyor.

Tek bir iyi haber boğa piyasası yaratmaz

 

Boğa piyasası beklentisi ne kadar doğru?

 

Boğa piyasasını küçük sermayeli hisseler başlatacak

 

Ayı piyasasında yatırım için ezberlerinizden kurtulun

 

Ayı piyasasının sonu mu?

 

Ayı piyasasının henüz üçte ikisi tamamlandı

Yeni ralli Aralık’ta

 

Borsalarda müthiş satın alma fırsatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Srf22 Kasım 2022 21:00

    Yatırım tavsiyesi mi bu

  • Servergazi22 Kasım 2022 19:42

    Ülke insanı üretimi bırakarak ev arabasını sayarak hisse alıyor.Çok karmaşık düzen yarın bir düşüşte bu hisseleri kim alacak.Yeni yatırımcı bu işlerden uzak dursun illa nakit

  • 🔨22 Kasım 2022 14:41

    Onu bilmemde ikili tepe noktasına geldik,buradan aşağıya devirirlerse ikili tepe olur ki gerçek düzeltme o zaman başlar ve harbi düzeltirler,yarım sermaye mal yarım nakit devam bırakın gecsin eski zirvesini bir görelim bazı hisselerde sabahki para girişlerinin yarısı gitmiş dikkatli olma zamanıdır herkes gemiye bindi yine…!

  • Mustafa22 Kasım 2022 13:36

    Emir büyük yerden yükselsin