E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
08 Kasım 2022 - 18:04 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları ara seçimlerin sonuçlarını bekliyor. Borsalar karışık bir seyir izlerken uzmanlar Demokratların sürpriz bir zaferinin borsalarda olumsuz sonuçlar yaratacağı konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ara seçimler öncesinde yeni güne karışık başladı. Dow Jones Endeksi’nin üçüncü kez üst üste yükseldiği yeni günde yatırımcılar seçim sonrası atmosferi değerlendirmeye çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,47 artışla 32.980,91 puanda, S&P 500 Endeksi %0,05 artışla 3.808,65 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,10 düşüşle 10.553,72 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0481 düşüşle %4,168 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endekslerindeki hareket üç büyük endeksin de üst üste iki gün boyunca yükselmesinin ardından gerçekleşti. Geçtiğimiz gün Dow Jones Endeksi %1,31 yükselişe 423 puan artmıştı. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise yeni haftaya sırasıyla %0,96 ve %0,85’lik yükselişlerle başlamıştı. Yatırımcılarsa gün içerisinde yayınlanacak ara seçim sonuçlarını bekliyor.

Ara seçimler hangi partinin ABD Kongresi’nde kontrolü sağlayacağını belirleyecek. Bu aynı zamanda gelecekteki politikaların ve harcamaların da habercisi olacak. Yatırımcılar Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi veya Senato’da kontrolü geri almasını istiyor. Zira tarihsel göstergeler başkanın Demokratlar’dan olduğu dönemlerde ABD Kongresi’nin çözümsüz kalmasının borsalara istikrar getirdiğini gösteriyor.

CNBC’nin haberine göre Goldman Sach’ten Han Hatzius konuyla ilgili açıklamasında, “Finansal piyasaların Cumhuriyetcilerin kazanmasına cevabı sessiz olacaktı. Zira Temsilciler Meclisi’ni Cumhuriyetçilerin alması halihazırda bekleniyor ve bu gerçekleşirse Senato’yu kimin aldığı siyasi açıdan çok fazla fark oluşturmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Hatzius, “Demokratların Temsilciler Meclisi’nde ve Senato’da sürpriz bir zaferi hisse senetlerine etki yaratacaktır. Zira piyasa katılımcıları ek kurumlar vergisi artışları bekleyebilir” uyarısında bulundu.

Wall Street yatırımcıları aynı zamanda perşembe günü açıklanacak tüketici fiyat endeksi verilerini de takip ediyor. Endeks verileri ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının yükselen enflasyonu ne kadar kontrol altına aldığını gösterecek. Bu göstergeler aynı zamanda FED’in bundan sonraki adımına ilişkin sinyaller de taşıyacak. Beklentilerin üzerindeki bir enflasyon rakamı aralık ayında FED’in daha agresif davranmasına sebep olabilir.

ABD seçimleri volatiliteyi artırabilir

 

FED’in faiz inadını konut piyasası kıracak

 

Borsalarda U dönüşü rekoru

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)