E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
20 Temmuz 2022 - 17:28 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yön arayışıyla başladı. Yatırımcılar Rusya’nın Avrupa’ya enerji ihracatını kesmesi ihtimalini fiyatlandırıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına kararsız başladı. Yatırımcılar son bilanço verilerini değerlendirirken Avrupa ülkelerinin Rusya doğalgazına erişimi konusundaki endişeler piyasalarda etkisini göstermeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,38 düşüşle 31.706,77 puanda, S&P 500 Endeksi %0,26 düşüşle 3.926,36 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,13 yükeslişle 11.728,57 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0493 düşüşle %2,976 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji hisselerindeki yükselişler dijital yayın platformu Netflix’in Salı günü korkulandan daha iyi bir bilanço paylaşmasının ardından geldi. Yıl sonu gelmeden abone artışı bekleyen şirketin hisse senetleri açılışta %0,59 yükseldi.

Bloomberg’in haberine göre yatırımcıların gündeminde Avrupa’daki enerji krizi etkilerini sürdürüyor. Avrupa Birliği yaptırımlarına Rusya’nın doğalgaz ihracatını keserek cevap vermesi gibi bir senaryo ise piyasalar için en önemli tehditler arasında yer alıyor. Söz konusu endişelerin yükselmesiyle birlikte ABD Hazinesi tahvil getirilerinde de resesyon göstergesi ters hareket gözlemlendi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %3’ün altına düştü.

Küresel bir resesyon riski ve Avrupa'nın enerji krizi, ABD bilanço sezonu hakkında iyimserliği ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal sıkılaştırma politikaları konusunda daha ölçülü bir yaklaşım benimseyeceği konularındaki güveni artırdı.

Yatırım danışmanlığı şirketi Principal Global Investors’ın Baş Yatırım Stratejisti Seema Shah, “Piyasalar Avrupa doğalgaz ithalatındaki ciddi bir düşüşün borsalar için destekleyici risklerini temel risk olarak değerlendiriyor. Küresel piyasalar büyük ölçüde Avrupa'nın sorunlarına karşı bağışıklı olacaklarını varsaydılar. Bununla birlikte, Avrupa birçok büyük ekonomi için kilit bir ticaret ortağıdır ve çarpan etkileri oluşması neredeyse kaçınılmazdır” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Birliği, bloğun önümüzdeki sekiz ay içinde doğalgaz tüketimini %15 oranında azaltılmasını önerdi. Birlik Rusya'nın doğalgaz arzında herhangi bir kesintinin yaşanması halinde kış boyunca sektörlerin bozulmamasını hedefliyor.

Temettü hisselerinde nelere dikkat etmeli?

 

Zor piyasa koşullarında yapmamanız gereken 4 hata

 

Perakende yatırımcılarda dolar çılgınlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)