E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

ABD borsaları günü düşüşle kapadı
19 Ekim 2019 - 06:15 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yatırımcı risk iştahını düşüren Boeing ve Johnson & Johnson haberleriyle Çin'den gelen zayıf veriler sonucu düştü

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı. 

Salı gününden bu yana şirketlerin üçüncü çeyrek bilançolarını açıkladıkları Wall Street'te yaşanan düşüşte en büyük etken Boeng ve Johnson & Johnson firmalarıyla ilgili olumsuz manşetler oldu. 

Endonezya ve Etiyopya'da yüzlerce kişinin ölümüne yol açan Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili araştırmalarını sürdüren Federal Havacılık Bürosu (FAA) 2016 yılına ait test pilotlarının SMS yazışmalarıyla ilgili şok bilgiyi paylaştı. Buna göre Boeing test pilotları ölümcül kazalar öncesinde 737 Max'ların otomatik sistemindeki arızayı biliyordu. 

Haberin duyulmasının ardından Boeing hisseleri yüzde 6.8 oranında düştü. 

Ünlü ilaç firması Johnson & Johnson'ın ürettiği çocuk pudrolarında eser miktarda da olsa asbeste rastlandığının açıklanmasıyla da bu şirketin hisseleri yüzde 6.2 oranında değer kaybetti. 

Çin'den gelen olumsuz veri de Wall Street endekslerindeki düşüşte etkili oldu. 

Uluslararası Para Fonu, bu yıl küresel büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi ve bu da finansal krizden bu yana en yavaş büyümeyi işaret ediyordu.

Dow Jones sanayi endeksi günü 255.68 puan ve yüzde 0.95 oranında düşerek 26.770.2 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise  11.75 puan ve yüzde  0.39 oranında kayıpla gün sonunda 2.986.2 seviyesine geriledi. Nasdaq da 67.31 puan ve yüzde 0.83 oranında düşüşle günü 8.089.54 seviyesinde kapadı. 

Haftalık performansa bakıldığında ise S&P 500 ve Nasdaq'ın kazançlı, Dow'un ise ekside olduğu görüldü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)