E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

ABD borsaları günü düşüşle kapadı
09 Mart 2022 - 01:24 borsagundem.com

Hafta başındaki sert düşüş sonrası salı gününe yükselişle başlayan Wall Street endeksleri, ABD Başkanı Biden'ın Rus petrolüne yasak açıklaması sonrası hızla düşüşe geçti, erken kazançlarını geri verdi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, Rusya-Ukrayna savaşı ve uygulanan yaptırımların ekonomik etkilerine yönelik endişelerle günü düşüşle tamamladı.

Haftanın ilk günü sert düşüşler ve Nasdaq'ın ayı piyasasına girdiğini teyit etmesi ve Dow Jones'un düzeltme bölgesine girmesinin ardından Wall Street endeksleri salı gününe alıcılı başladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya'dan petrol ithalatını yasakladıklarını açıklamasını İngiltere'nin yıl sonuna kadar kademeli olarak Rus petrolü ithalatını durduracağını bildirmesi takip etti. 

Rusya'ya yönelik yaptırım açıklamalarını küresel ekonomiye tehdit olarak algılayan Wall Street yatırımcıları satışa geçti. Kapanışa doğru erken kazançlarını veren endeksler günü kırmızı alanda tamamladı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 184.74 puan ve yüzde 0.56 oranında düşüşle 32.632.64 puana gerileyerek tamamladı. S&P 500 Endeksi 30.39 puan ve yüzde 0.72 oranında kayıpla gün sonunda 4.170.7 puana geriledi. Nasdaq Endeksi ise 35.41 puan ve yüzde 0,28 oranında kayıpla günü 12.795,55 puanla kapadı. 

ABD'DE BENZİN FİYATLARI REKOR KIRDI

ABD Başkanı Biden ve İngiltere'den gelen Rus petrolüne ambargo açıklamaları sonrası Brent petrolü, diğer emtialarla birlikte yükselişe geçti. Brent petrol varil başına 132 dolara ulaşarak, artan enflasyon ve küresel ekonomik büyüme üzerindeki etki konusunda alarma geçti. ABD benzin fiyatları Salı günü rekor kırdı.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkenin dış ticaret açığı ocakta aylık bazda yüzde 9,4 artarak 89,7 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.

ABD ve İngiltere'nin ambargosu Rusya'yı ne kadar etkileyecek?

 

ABD Rus petrolünü yasaklıyor!

 

ABD'de benzin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde

 

İngiltere, Rusya'dan petrol ithalatını durduracak

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

ABD'nin ticaret açığı tarihi seviyede

 

ABD'de perakende satışlarda artış

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Borsa İstanbul günü yeşil kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)