E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Ağustos 2022 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Cuma günü açılışta düştü. Uzmanlar 4 haftadır yükselişte olan borsaların konsolide olduğunu belirtiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,58 düşüşle 33.803,10 puanda, S&P 500 Endeksi %0,90 azalışla 4.245,21 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,44 düşüşle 12.778,93 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0921 yükselişle %2,972 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre cuma günü açıklanacak önemli bir ekonomik rapor olmadığından, yatırımcılar bazı önemli bilanço raporlarını değerlendirmeyi sürdürdü. Ham madde şirketi Applied Materials’ın hisseleri beklenenin üzerindeki bilançosunun ardından sınırlı da olsa yükseldi. CEO değişimi açıklayan Foot Locker hisseleri ise %20 değer kazandı. Çeyrek bilanço beklentilerini kaçıran Deere hisseleri ise düşüşe geçti. Bed Bath & Beyond hisseleri spekülatif hisse yatırımcısı Ryan Cohen’in çekilmesinin ardından sert düştü.

Hafta boyunca S&P 500 Endeksi %0,08 Dow Jones Endeksi %0,7 yükseldi. Nasdaq Endeksi ise haftalık bazda %0,6 düştü. S&P 500 Endeksi dört hafta boyunca yükselişteydi.

Haziran ortasından bu yana güçlü bir ralli gerçekleştiren Wall Street endeksleri bu haftayı nispeten sessiz geçirdi.

CNBC’nin haberine göre, Wellington Shields'ın Teknik Analisti Frank Gretz, son haftalardaki güçlü ilerleme-düşüş oranlarına ilişkin, “Piyasa bu hafta biraz konsolide oluyor, bir nevi karar değiştiriyor. Bence bu hala sağlıklı bir piyasa” ifadelerine yer verdi.

 

Elon Musk'ın başı derde girecek mi?

 

20 yaşında borsadan 110 milyon dolar kazandı

 

BofA: Hisse ve tahvillere para akışı devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)