E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
07 Aralık 2022 - 18:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Yatırımcılarda ise FED’in faiz politikaları ve bu politikaların doğuracağı olası bir resesyon endişesi hakim

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına sınırlı düşüşle başladı. Yatırımcılar hafta boyunca olduğu gibi resesyon ihtimalini ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklenenden daha uzun süre faiz artırma olasılığını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,06 düşüşle 33.577,22 puanda, S&P 500 Endeksi %0,11 azalışla 3.936,74 puanda ve Nasdaq Kompozit Endeksi ise %0,49 düşüşle 10.961,18 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0649 ekside %3,469 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’li yatırımcılar FED’in yumuşak iniş hedefini gerçekleştirme ihtimaline şüpheyle yaklaşıyor. Söz konusu hedef enflasyonun yüksek faizler yoluyla kontrol altına alınmasını fakat bu süreçte resesyondan kaçınılmasını içeriyordu. Ancak 2023’e yönelik beklentiler ABD ekonomisinin bir resesyona maruz kalacağı yönünde.

CNBC’nin haberine göre Wells Fargo’dan Azhar Iqbal kısa ve uzun vadeli tahvil getirileri arasındaki doğal olmayan farka ve Wall Street borsalarında son dönemde görülen yükselişe işaret etti. Iqbal “Bütünüyle bakıldığında finansal göstergeler ufukta bir resesyon olduğuna işaret ediyor. Daha önceki birkaç döngüde de S&P 500 Endeksi resesyondan ortalama dört ay bir süre önce zirveye ulaşmıştı. Ters getiri eğrisi ile birlikte ele alındığında, piyasalar 2023'te bir resesyon için açıkça hazırlanmış durumda” ifadelerine yer verdi.

2022’nin kaybedeni hangi sektör oldu?

 

Avrupa’nın 400 milyar doları teknolojiyle buhar oldu

 

Buffett yine haklı çıkacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)