E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
12 Ağustos 2021 - 16:53 borsagundem.com

Wall Street endeksleri çarşamba günü görülen rekor kapanışın ardından güne düşüşle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları güne düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 düşüşle 35.458,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,12 azalışla 4.442,59 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,26 düşerek 14.727,08 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise yatay seyirle %1,372 seviyesinde değerleniyor.

ABD vadeli piyasaları perşembe günü S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average’da görülen yeni rekorların ardından büyük değişimler göstermedi. S&P 500 vadelileri küçük bir yükseliş gösterirken, Dow vadelileri 40 puan ya da %0,1 yükseldi. Nasdaq 100 vadelileri de az miktarda yükseliş gösterdi.

S&P 500 ve Dow çarşamba günü yeni rekorlar kırarak kapandı. ABD’nin en son Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ardından endeks bir yıl öncesine kıyasla %5,4 yükseldi ve beklentilerle paralellik gösterdi. İşsizlik başvuruları da ard arda üçüncü haftada düşüş gösterdi ve pandemi döneminin en düşük seviyesine ulaştı.

7 Ağustos tarihinde sona eren haftada 375 bin yeni başvuru yapıldı ve rakamlar Dow Jones tahminlerine yakın gerçekleşti. ABD’de Üretici Fiyat Endeksi’nin temmuz ayı rakamları %1 yükselerek Dow Jones’un %0,5’lik yükseliş tahmininin üzerine çıktı. Alaska Airlines çalışanları için korona virüs aşılarını zorunlu hale getirmeyi planlıyor. Bu politika değişikliğiyle hava yolu şirketi çalışanlarını aşılayan en son hava alanı olacak.

Geçtiğimiz hafta United Airlines bu kararı alan ilk şirket olmuştu. CNBC’den Jim Cramer yatırımcılardan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın parasal politikalarını desteklemesini istedi. Cramer aynı zamanda enflasyondaki yükselişin kalıcı olabileceğini de söyledi.

Bitcoin'de düşüş sürer mi?

 

ABD’de haftalık işsizlik başvuruları azaldı

 

ABD'de ÜFE beklentilerin üzerinde geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)