E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD askerleri Ukrayna'ya girecek mi?---

ABD askerleri Ukrayna'ya girecek mi?

ABD askerleri Ukrayna'ya girecek mi?
22 Ekim 2022 - 15:15 borsagundem.com

ABD'li generaller Lubas ve Matthaidess öyle bir açıklamalar yaptı ki, okuyan herkes "ABD askerleri Ukrayna'ya girecek mi" diye düşünmeye başladı

Rusya'nın neredeyse 8 ayı geride bırakan Ukrayna işgali NATO ve Rusya arasında savaş endişelerini gündeme taşırken ABD'li komutanlardan çok dikkat çeken açıklamalar geldi.

Sözcü'deki habere göre ABD'nin 101. Hava Birliği Komutanı Tuğgeneral John Lubas, ABD askerlerinin Ukrayna'ya girebileceği sinyalini verdi. CBS News kanalının haberine göre Lubas, Rusya ve Ukrayna arasında çatışmaların şiddetlenmesi ve savaşın bir NATO ülkesine sıçraması halinde ABD hava birliklerinin Ukrayna'ya girmeye hazır olduğunu söyleyerek “NATO topraklarının her karışını koruyacağız” dedi.

Romanya'da konuşlu ABD birliklerinin komutanı Edwin Matthaidess de, birliklerin Ukrayna'daki Rus birliklerin hamlelerini yakından izleyerek olası bir savaşa hazırlandığını, gerekirse Ukrayna'ya girebileceklerini kaydetti. Matthaidess, “Kentucky'deki Fort Campbell üssünden gelen 4700 askerin tamamı NATO'nun doğu kanadını korumak üzere konuşlandırıldı” açıklaması yaptı.

İki komutan da yüzlerce ABD askerinin her an sınırı geçip Ukrayna'ya girmeye hazır halde beklediğini vurguladı.

ABD, NATO üyesi olmayan Ukrayna'ya savaşın başından bu yana büyük askeri yardım yaptı ve çok sayıda gelişmiş silah gönderdi. ABD Başkanı Biden ise orduyu Ukrayna'ya destek için ülkeye göndermeyi planlamadığını belirtmişti.

Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

ABD Ukrayna'ya tanksavar ve uçaksavar gönderiyor

ABD Ukrayna’ya silah yardımına devam ediyor

ABD Ukrayna'da barışın garantörü olacaktır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI23 Ekim 2022 10:48

    Sıkar bence.eğer böyle bir olasılık dahi görseler tüm abd yi ukrayna ya götürürler idi.putin hepsini çayır çayır nükleer silahları ile yakar.

  • baran22 Ekim 2022 20:45

    Ukrayna nın Amerikan askerlerini ülkeye sokması çok büyük hata olur. Amerikan askeri haydut gibidir.  Holywood filmlerindekine hiç mi hiç benzemez.

  • FİNANS DÜNYASI22 Ekim 2022 18:28

    keşte tüm abd askerleri ukraynaya gitsede rusya hepsini bir yakıp yok etse.

  • Mucise Reis : )22 Ekim 2022 16:50

    Gitmez.. afganistandan asker şeken Biden, başka üslerde asker sayısını azaltan Biden, kendi silah ve sistemlerini sattırıp alt yapıalrını ilgili ülkelere yaptırtıp taşeron gibi kullanıyorken asla Ukraynaya gitmez. orada ölen abd askerleri olursa seçim öncesi zor kararlar almak zorunda kalır Biden orad aateşkes bile yok, olsa belki gönderir. Ama şuan askeri kayıp göze alamazlar...